Ottomar Ladva viigistas maailmameister Carlseniga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ottomar Ladva. Foto: arhiiv
Ottomar Ladva. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu maletaja Ottomar Ladva tegi üleeile õhtul male maailmaliigas viigi valitseva male maailmameistri Magnus Carlseniga ja viis Eesti sellega Norra ees alagrupist edasi.

„Üleeile õhtul kella 11 paiku tuli Ottomar oma toast ja säras. „Vägev, tegin praegu Carlseniga viigi ja saime edasi“,“ rääkis noore maletaja isa Ailar Ladva.

Male maailmaliiga Pro Chess League on teist aastat toimuv üleilmne võistlus, milles võistkonnad mängivad kiirmale reeglite järgi üle interneti. „Meenutab jalgpalli meistrite liigat, kus alagrupist saavad paremad edasi play-off’i,“ võrdles Ailar Ladva.

Enne matši Norraga oli Eesti oma alagrupis neljas ja Norra viies. Kuna edasi pääsesid neli paremat, oli Norral vaja tingimata võitu, Eestile piisas viigist. Lõppseisuks jäi 8:8.

„Võib küll öelda, et tänu viigile Carlseni vastu sai Eesti edasi,“ ütles Ailar Ladva.

Võistkonnad on riikidepõhised, kuid neis võib olla ka mõni võõrmängija. Eesti võistkonda Estonian Horses kuuluvad Jaan Ehlvest, Ottomar Ladva, Meelis Kanep, Aleksander Volodin, Sander Kukk, Uku Valner, Siim Kanep, Nikolai Kunitsõn ja võõrmängijatest Sergei Šipov (Venemaa), Avital Borutšovski (Iisrael), Sergei Bešukov (Venemaa) ja Aleksander Oništšuk (USA).

Eesti meeskonna pani kokku Jaan Ehlvest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mart
6 aastat tagasi

Ega seal Norras rohkem maletajaid polegi kui Carlsen.

Tõnu Truus
5 aastat tagasi
Reply to  Mart

Kas tasub nii resoluutselt arvamust avaldada,kui asja ei tunne?

Jaht
6 aastat tagasi

Võimas!