Täna on Haapsalus Tudengijazzi festival

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Immortal Onion (Poola). Foto korraldajad

Täna on Haapsalus Eesti vanima džässifestivali Tudengijazzi ehk TUJA kontsert. Kontsert algab kell 19 ansambli Traat ülesastumisega. 19.40 alustab Poola kollektiiv Immortal Onion ja 20.20 Joel Nyman Paradise Rootsist.

Traati kuuluvad Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli tudengid Karoliine-Lisette Kõiv ja Kaur Tõnis Einasto. Duo teeb muusikat keelpillidel – kitarril ja viiulil. Kaur Tõnise kitarri ja Karoliine-Lisette viiuli traatide vahel võngub muusika, mis sisaldab endas elemente jazzist, folgist ja DNA-reparatsioonmuusikast. Omaloomingu vahele on pikitud ka mõni rahvalik pala. Karoliine ja Kaur peavad enda muusikat väljakutsuvaks kõrvale, mis on harjunud range diatoonikaga.

Trio Immortal Onion sündis 2016 kevadel. Selle muusika kindlasse kasti paigutamine on keeruline, sest muusikud katsetavad julgelt. Nende loomingus on mõjusid džässist, elektroonilisest muusikast, filmimuusikast, fusioonist ja isegi progerokist. Trios löövad kaasa Tomir Śpiołek, Ziemowit Klimek ja Wojtek Warmijak.

Joel Nyman Paradise pakub kuulajaile jazz-fusionit. Bändis on Linus Fritzon, Oscar Olsén, Luswig Sievert, Gabriel Dahl, Joel Nyman.

Tudengijazz sai alguse juba 1982. aastal, eelmisel aastal tähistas festival oma 35. sünnipäeva.

Tudengijazzi projekti juhib Eesti Jazzliidu juhatuse esinaine Laura Põldvere, kelle juhtimisel eelmise aasta sügisel korraldas Eesti Jazzliit konkursi festivali korraldustiimi valimiseks. Konkursi tulemusena valiti välja kuueliikmeline tuumikmeeskond Heino Elleri nimelisest Tartu muusikakoolist, kes selleaastast festivali Eesti Jazzliidu meeskonna juhendamisel korraldavad. See on Eesti Jazzliidu
esimene mentor-programm, mille eesmärgiks on pakkuda lisaks esinemisvõimalustele kasvulava ürituskorralduse osas ja arendada noorte muusikute oskusi üritusturundusvaldkonnas.

Festivali põhieesmärk on olnud läbi aegade pakkuda noortele muusikutele  esinemisvõimalusi, et avalikult esitleda publikule värskeid ja põnevaid muusikalisi kompositsioone-arranžeeringuid. TUJA korraldustiimis on olnud läbi aegade Eesti edukaimad muusikud ning ürituskorraldajad nagu näiteks Anne Erm, Villu Veski, Eero Raun, Reigo Ahven ja Kristjan Mazurtchak.

Pileteid saab soetada enne kontserdi algust ukselt või piletilevist:  https://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/muusika/tuja-2018-haapsalu-241699/ Pilet 5 eurot(üli)õpilastele/ 8 eurot täiskasvanutele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments