Eestirootslasest suurannetajad Heymanid said kultuurisõbra tiitli

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eva ja Bengt Heyman Rannarootsi muuseumi bussi üleandmisel. Foto Arvo Tarmula

Kultuuriministri poolt täna välja kuulutatud kultuurisõber 2017 laureaatide hulgas on ka Rannarootsi muuseumi toetanud Eva ja Bengt Heyman.

Eva ja Bengt Heymani tunnustati rannarootslaste kultuuripärandi hoidmise eest Rannarootsi muuseumis. Perekond on toetanud näiteks muuseumi näitusemaja ostmist, minibussi soetamist ja paadisadama arendamist. Eva Heyman lahkus hiljuti, kuid tunnustus ja tänu kuulub perekonnale nende hindamatu panuse eest pärandi säilitamisel.

Kultuuriminister Indrek Saar tunnustas kolmapäeval ettevõtteid ja eraisikuid, kes panustasid möödunud 2017. aasta jooksul kultuurivaldkonna heaks. Ühtekokku sai tunnustuse 30 kultuurisõpra, kellest peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitliga tunnustati viit. Lisaks Heymanitele pärjati kultuurisõbra tiitliga Utilitast ja Kristjan Rahu, Rain Lõhmust, Armin Karu ja Turid Farbregd.

Kultuuriminister Indrek Saar tänas kõiki kultuuritoetajad ja märkis, et Eesti riik tugineb kultuurile ning kultuur saab elada ainult läbipõimununa ühiskonnaga. „Eesti kultuuri suurimaks metseeniks ei saa olla valitsus, vaid ühiskond. Aga nagu igal kollektiivil, nii on ka ühiskonnal vaja eestvedajaid. Suunanäitajaid. Nendeks olete teie,“ ütles minister Saar, pöördudes galal viibinud kultuurisõprade poole.

Kultuuriministeerium tunnustab aasta jooksul rahaliselt panustanud või  kultuurivaldkonnale tegudega toeks olnud isikuid ja ettevõtteid 2012. aastast.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments