0

Asuküla lapsed pidasid maha öise Nutipesa

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Raamatukogus veedetud öö juurde kuulub ka lugemine. Foto Asuküla raamatukogu/Facebook

Koolivaheajal kogunesid Asuküla ja kaugemagi kandi lapsed üheks ööpäevaks Asuküla seltsimajja ja raamatukokku, et maha pidada üks öine Nutipesa.

Nutipesa nime kannab jaanuaris esimest korda kokku tulnud Asuküla robootikaring. Et Asuküla vanas koolimajas enam kooli ei peeta, on seltsimajas toimuvad ettevõtmised need, kus hajaastustusega paikkonnas elavad ja eri koolides käivad lapsed kokku saavad.

Asuküla raamatukogu juhataja Imbi Sildaru sõnul tulid lapsed ise ettepanekuga, et nad tahaksid ühe öö raamatukogus olla. Sildaru võttiski mõttest kinni ja nii veetis tosin poissi-tüdrukut vaheaja kõige külmema öö Asuküla raamatukogus.

Kõige noorem nutipesaline oli 6aastane ja vanim 12aastane. Sildaru sõnul oli kohalike kõrval tulnud ettevõtmisest osa saama lapsi ka kaugemalt. Et kõik lapsed üksteist ei tundnud, alustatigi sellest, et saadi omavahel tuttavaks.

Nutipesa nimele kohaselt ei saadud üle ega ümber robotitest. „Lego Programming Äpi alla tõmbamine,  robotite programmeerimine, robotite õpetamine mööda joont sõitma,” loetles Sildaru mida Nutipesas tema ja teise juhendaja Anu Aljaste-Sitsi käe all robotitega tegema õpiti.

„Kindlat päevakava polnud, tegime nii nagu tunne oli,” ütles Sildaru. Ööpäeva sisse mahtus joonistamine, tantsutrenn, disko ja kuna kokkusaamiskoht oli raamatukogu, siis loomulikult ka lugemine – enne magamaminekut loeti nii üksteisele ette kui ka omaette. „Tüdrukud eelistasid juturaamatuid, poisid pigem Juku anektoote,” rääkis Sildaru.

Öise magamise kohta ütles Sildaru, et lapsed lubasid küll kella kolmeni üleval olla: „Aga kell pool üks kostis juba vaikne nohin.”

Mõni laps avastas nutipesas ka oma juuri. Sildaru sõnul soovis üks poiss näha Asuküla kooli vanu pilte, sest tema isa oli seal koolis käinud. „Otsisime vanad albumid välja ja sel ajal kui teised diskot pidasid vaatas ta taskulambi valgel pilte,” rääkis raamatukogu juhataja.

Ühiselt valmis Nutipesas ka Eesti sünnipäevale pühendatud küpsitort, mis lõpuks ka üheskoos ära söödi.

Fotod Asuküla raamatukogu Facebooki leht

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz