Vooremaad jäid jääpurjetamise EMil kolmandasse kümnesse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vaiko Vooremaa. Foto erakogu

Poolas möödunud nädalavahetusel Wielimie järvel peetud jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel DN klassis oli Mihkel Kosk parima eestlasena üheksas. Haapsallased Argo ja Vaiko Vooremaa olid vastavalt 21. ja 25.

Kokku oli võistlustel esindatud 17 riiki 158 võistlejaga.

Meistrivõistluste kahel võistluspäeval toimus kokku viis sõitu. Esimese päeva lõppedes oli Vaiko Vooremaa kümnes. Teisel päeval ei suutnud ta oma kohta aga hoida.

„Wielimie järv, millel võistlus toimus, on suhteliselt väike ning sellest tulenevalt olid tuuleolud keerulised, muutes võistlemise üsna komplitseerituks,” kommenteeris Eesti jääpurjetamise liidu juht Alari Akermann.

2018 DN klassi maailma- ja Euroopa meistrivõistluste toimumiskohaks oli esialgselt kavandatud Eesti. Veebruari viimasel nädalavahetusel viidi võistluse toimumispaik siinsete ebasoodsate ilmaolude tõttu Poola kirdeosas asuvale Niegocini järvele. Kahjuks ei õnnestunud ka seal ühtki sõitu teha ning taaskord muudeti võistluste asukohta ning koliti 400 km lääne suunas, Poola loode osas asuvale Wielimie järvejääle.

Läänemaalt osales DN klassi Euroopa meistrivõistlustel ka Toivo Aardemaa, kes sai pronkslaevastikus 45 võistleja seas 36. koha.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments