Haanja maratonil oli parim läänlane Taavi Lehemaa

Haanja maratoni start. Foto Estoloppet

Laupäeval peetud 43. Haanja maratonil suusatamises oli läänlastest parim taas Taavi Lehemaa.

Sõideti 42 km klassikalises sõiduviisis. Võistluste korraldajad võimaldasid 26 sportlase liikumist jälgida kaardil GPS vahendusel, nende hulgas olid ka Taavi Lehemaa ja Jaanika Paalmäe Läänemaalt.

Stardis oli enamik Eesti tippe. Lehemaa otsustas nendega algul kaasa minna, kuid peale 10 km loobus sellest ettevõtmisest – tempo oli algul liialt kiire, mis oleks hiljem võinud saatusliku saada. Hiljem tekkis kuuene grupp, kus oli ka vabariigi parim pikamaasuusatajast naine Mannima.

12 km enne lõppu otsustas Lehemaa minna oma teed. See äraminek õnnestus ja keegi temaga kaasa ei tulnud. Kahjuks ka eessõitjaid kätte saada enam ei õnnestunud. Lehemaa lõpetas 11. ajaga 2:06.54,4.

Läänlastest olid järgmised 23. kohaga lõpetanud Norman Pirk ajaga 2:12.41,0 ja 80. kohal (naistest 5.) Jaanika Paalmäe ajaga 2:29.01,5.

Võimaluse korral üritab Lehemaa tulevikus jõuda vabariigi paremate kannule. Tema seniseks parimaks saavutuseks pikamaa suusatamises võib pidada 21. kohta mullusel Finlandia Hiihtol.

Võistlus esikohale oli pingeline Raido Ränkeli ja Marko Kilpi vahel. Sõideti 25 km koos Ränkeli vedamisel, siis õnnestus Ränkelil eest minna ja võita ajaga 1:55.48,0. Kilp kaotas veidi üle minuti. Naiste osas pakkus põnevust II koha lõpuheitlus Anette Veerpalu ja Triin Ojaste vahel. Kuid Veerpalu võttis siiski oma.

Läänlasi osales seekord vähe, sest samal ajal toimusid Holstre-Pollis Jõu vabariiklikud meistrivõistlused suusatamises, millega oli seotud kümmekond läänlast.
Haanja suusamaratonil pikemal maal lõpetas kokku 371 suusatajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments