Hiiumaa liinil seiskus taas laevaliiklus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Tiiu ja Ormsö. Madala veetaseme tõttu on häiritud Vormsi liini liiklus. Foto: Urmas Lauri
Parvlaevad Tiiu ja Ormsö. Madal mereveetase peatas taas liikluse Hiiumaa liinil, häiritud on ka Vormsi liini liiklus. Foto: Urmas Lauri

Madala veetaseme tõttu on taas katkenud parvlaevaliiklus mandri ja Hiiumaa vahel.

Täna hommikul kell 6.30 ei väljunud reisid Heltermaalt ja Rohukülast ning eelbroneeringud kõikidele reisidele tühistati, teatati Hiiuma aliinil laevaliiklust toimetava TS Laevade veebilehel.

Teisipäeval katkenud liiklus taastus eile ennelõunal, kuid laevad said peale võtta vaid piiratud arvu sõidukeid. Hilisõhtul langes veetase aga taas liiga madalale ning õhtused reisid jäid ära.

Hiiumaa vallavalitsuse tellimusel ja maanteeameti kinnitusel tuleb suursaari teenindava lennuettevõtte Transaviabaltika graafikusse lisaväljumisi.

Neljapäevane ja reedene lisalend on pärastlõunal, Tallinna lennujaamast väljub lend kell 15 ja Kärdlast Tallinna suunas kell 15.45.

Seoses Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliikluse peatumisega tellis maanteeamet neljapäevaks lisareise Sõru-Triigi liinile.

Reisiparvlaev Soela teeb lisareisid kell 12 Triigilt ja kell 17.30 Sõrult, teatas liinil toimetav Kihnu Veeteed.

Piletite eelmüüki ei toimu, pileteid saab soetada vaid laeval kohapeal elava järjekorra alusel. Laev mahutab 30 sõiduautot ja 200 reisijat. Kuna laeva mahutavus on väike, palub vedaja neid reise kasutada vaid tungival vajadusel. Kiiresti riknevat toidukaupa vedavaid kaubaautosid teenindatakse eelisjärjekorras.

Madal veetase pärsib laevaühendust ka Vormsi liinil.

Seoses madala veetasemega võib esineda häireid sõidukite üleveol Sviby-Rohuküla liinil reisiparvlaevaga Ormsö, teatas liinil toimetav Kihnu Veeteed.

Busside ja raskeveokite (alates 20 tonni) ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -40 cm.

Alla 20 tonniste sõidukite (va sõiduautod) ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -55 cm.

Rohuküla mereveetaseme prognoos, 1. märts kell 11.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments