1

Rukki kanalit ootab suvel süvendamine

Avatar

BNS

Rukkirahu kanali süvendamine 14. oktoobril 2014. Foto: Urmas Lauri
Rukki kanali süvendamine 2014. aastal. Foto Urmas Lauri

Veeteede amet tellib mandri ja Hiiumaa laevateel oleva Rukki kanali süvendustööd tänavu suve teisel poolel, kui keskkonnaministeerium on väljastanud selleks vee erikasutusloa; tööde maksumus selgub hankemenetluse käigus.

Hiidlaste mure liikumisvõimaluste pärast on tõsine ja riik teeb omalt poolt kõik, et vajalikud tööd saaks tehtud võimalikult kiiresti, ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson pressiteate vahendusel.

Veeteede amet koostab tööde tingimusi ja projekti, et kuulutada lähiajal välja hooldus- ja süvendustööde hange. Raha on tegevusteks riigieelarves planeeritud.

Viimati tehti Rukki kanalis traalimistöid 2016. aasta oktoobris, millega saavutati kanali minimaalne sügavus 5 meetrit. Traalimine ei ole andnud soovitud tulemust ja saavutatud sügavus ei püsi, sest hoovused kannavad kanalisse setet.

Selleks aastaks plaanitud süvendus- ja hooldustööde käigus on eesmärk saavutada kanali minimaalne sügavus 5,2 meetrit, mis tagaks parvlaevaliikluse mandri ja Hiiumaa vahel ka madala veetaseme korral. Sügavused on arvestatud uue kõrgussüsteemi ehk Amsterdami nulli alusel.

Riik plaanib süvendustöid Rukki kanalis teha regulaarselt, esialgsel hinnangul on vajadus korrata töid iga kahe aasta tagant.

Vt ka: “Rohuküla laevateed ootab sel aastal süvendamine

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
tankipraam
tankipraam

minu mäletamist mööda neid takistas rohkem jää kui kiilu kriipimine.

wpDiscuz