0

Lääne Elu paberleht laupäeval, 17. veebruaril

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

Haapsalu teeolud jäävad napilt lubatud normidesse

Lääne Elu ajakirjanik käis koos Haapsalu linnakeskkonna nõuniku Ailar Ladvaga vaatamas, kuidas hooldatakse Haapsalu kokku ligi 220 kilomeetrit teid. Omavalitsuse teid hooldavad samad teehooldajad kes varasematelgi aastatel – kehtivad lepingud läksid uues omavalitsuses edasi. Erinevus endise Ridala valla ja Haapsalu linna teehoolduses tuleb Ladva aga ladva sõnul lepingutüübist – Ridala territooriumil makstakse lumekoristuse eest vastavalt töömahule, Haapsalus on aga fikseeritud summa, mille ettevõte saab olenemata töö hulgast.

Päevad, mil Haapsalus tehti ajalugu

Kuigi Eesti iseseisvusmanifesti ettelugemine Haapsalus teoks ei saanud, teatas 1. Eesti polgu ülem polkovnik Ernst Põdder 21. veebruaril 1918 just Haapsalu turuplatsil Saksa väekoondise ülemale major Steffensile, et Eesti on end iseseisvaks kuulutanud. Ajaloolane Talis Vare kirjutab, millised ajaloolised sündmused toimusid Haapsalus 100 aastat tagasi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz