Lähipäevadel võib tulla kuni 17 kraadi pakast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Talvine Haapsalu. Foto: Urmas Lauri
Talvine Haapsalu. Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse prognoosi järgi lähipäevadel pakane järele ei anna ning kohati võib õhutemperatuur langeda 17 miinuskraadini.

Laupäeval (17. veebruaril) suundub hääbuv madalrõhkkond üle Läänemere Läti kohale ja selle põhjaserva mööda liigub üle Eesti lumepilvi. Tuul puhub idakaarest, õhtul pöördub kirdesse ja põhja ning on sisemaal nõrk, saartel ja põhjarannikul ulatub puhanguti 12-13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..-8, meremõjuga rannikul -2 °C ümber, päeval -1..-5 °C.

Pühapäeval (18. veebruaril) kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ning selle järel sajab öösel ja hommikul kerget lund, päeva peale jääb sajuhooge hõredamaks. Tuul puhub põhjakaarest, öösel on saartel ja põhjarannikul kirdetuule puhanguid kuni 13 m/s, päeval tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -4..-7, hommikuks langeb selgineva taeva all kuni -10 °C-ni, päeval -2..-5 °C.

Esmaspäeval (19. veebruaril) ulatub üle Eesti nõrk kõrgrõhuvöönd. Ilm on rahulik ja lumehoogude võimalus on vaid üksikutes kohtades. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, kui taevas pikemaks ajaks selgineb, siis langeb -15 °C ümbrusse, saartel ja läänerannikul on -2..-7, päeval -1..-6 °C, sisemaal võib mõnes kohas paar kraadi madalamale jääda.

Teisipäeval (20. veebruaril) tugevneb Skandinaavias ja Soomes külm kõrgrõhkkond ning laieneb Eesti poole. Lumehoogude võimalus on eelkõige põhjarannikul ja ka Peipsi äärsetel aladel. Idakaare tuul on mõõdukas, Soome lahe rannikul võib tugevamaid kirdetuule puhanguid olla. Õhutemperatuur on öösel -5..-10 ja kui taevas selgineb, siis langeb sisemaal taas -15 °C ümbrusse, päeval on -4..-8 °C.

Kolmapäeval (21. veebruaril) püsib kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -8..-13, kohati selgema taeva all kuni -18 °C, päeval -4..-9 °C.

Neljapäeval (22. veebruaril) jääb kõrgrõhkkond tõenäoliselt ülekaalu. Kui Läänemere lõunavete poolt madalrõhulohk lähemale nihkub, siis võivad päeval Eesti lääne-ja lõunaserva lumepilved jõuda. Tuul puhub idakaarest. Selgem öö võib väga külm tulla ning õhutemperatuur langeb sisemaal alla -10, mõnel pool võib alla -15 °C langeda, päeval -5..-10 °C.

Reede (23. veebruari) jätkab kõrgrõhkkonna servas külma talveilmaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments