Haapsalu suvi täieneb tsirkusefestivaliga

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6


Festivali Hoog korraldaja Anu Tähemaa. Foto: Arvo Tarmula

Suvel rikastab Haapsalu kultuurielu rahvusvaheline kaasaegse tsirkuse festival Hoog.

Arvatakse, et tsirkus koosneb jalgrattaga sõitvast karust, palliga mängivast hülgest, tobedatest punase ninaga klounidest ning võikalt punastest kardinatest. Festivali Hoog korraldaja Anu Tähemaa sõnul hoiavad inimesed just sellise ettekujutuse tõttu tsirkusest eemale. Seesugune ettekujutus on pärit ajast, kui tsirkus koosnes rändperedest ja rahvale näidati habemega naisi ning teisi puudega inimesi.

„Sellise tsirkuse kuvand on nii tugevalt inimestes sees,” ütles Tähemaa.

Tänapäevane tsirkus, mida festival näitab, on midagi muud. Moodsas tsirkuses ei kasutata loomi ja inimesed teevad võimalikult palju ise. Tsirkus ühendab erinevaid kunstivaldkondi, Tähemaa tõi näiteks akrobaadi, kes istub teise akrobaadi õlgadel ja laulab ooperiaariat.

Niisuguse tsirkuse tegemine nõuab tähelepanu ja oskusi. 8.–10. juunil toimuva festivali peaesineja on end klounina tutvustav Matthias Romir. Kuigi ta nimetab end klouniks, ei ole ta kloun klassikalises mõttes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments