0

Lihulas mängib nädalavahetusel saalijalgpalli üle 200 lapse

Lihula lapsed armastavad saalijalgpalli. Foto arhiiv

Eeloleval laupäeval-pühapäeval mängivad Lihula gümnaasiumi spordihoones lapsed taas saalijalgpalli. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi peab noorte saalijalgpalliturniiri Taebla Auto karikatele.

Veebruari kolmandal nädalavahetusel on Lõuna-Läänemaa JK oma sõbrad külla kutsunud juba kümnendat aastat järjest. Tänavu toimuvad turniirid neljale erinevale vanuseastmele. Mõlemal päeval mängib kaks vanuserühma. Laupäeva hommikupoolikul võtavad mõõtu 2006 aastal sündinud poisid ja pärastlõunal algab turniiril 2009. aastal sündinud poistele. Pühapäeval toimub samasuguse mustriga päev vastavalt 2005. ja 2007. aastal sündinud poistele. Kokku mängib kahel päeval Lihulas saalijalgpalli 24 noortevõistkonda ja platsile jookseb 220 noort jalgpallurit.

Osalevate noorteklubide nimistu on juubeliturniirile kohaselt vägagi kirju. Osalevad näiteks Pärnu JK Vaprus, Saku JK Sporting, FC Paide, Keila JK, Pärnu JK Kalev, lisaks veel meie oma Läänemaa võistkonnad Läänemaa JK ja JK Kratid. Muidugi on kõigis neljas vanuserühmas oma võistkondadega koduturniiril esindatud Lõuna-Läänemaa JK.
Taebla Auto karikaturniir on pikaajaline noorteturniir saalijalgpallis. Selle turniiri algatas Lõuna-Läänemaa JK koos lastevanematega, eesotsas Allan Kelderiga. Allani poeg Algis Kelder treenis ja esindas mitu head aastat Eesti noorte meistrivõistlustel just Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi. Edasi viis noore mängumehe tee juba FC Kuressaarde, kus ta jõudis oma karjääriga Premium liigasse välja. Praegu on Algis Kelder noortetreener Saue jalgpalliklubis.

Kokku on kümne aastaga Lihulas sellel turniiril mänginud kaks tuhat noorjalgpallurit enam kui kolmekümnest Eesti jalgpalliklubist. Sellel nädalavahetusel taas. Mõlemal päeval on mängude algus kell 10.00.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz