Purjetaja Olev Oolup lihtsalt lõbu pärast ei purjeta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Olev Oolup ja Andrus Padu. Foto: erakogu

Mulluste Monotüüp XV klassi jääpurjetamise Eesti meistrivõistluste võitja Olev Oolup (paremal) koos soodimees Andrus Padu (vasakul) ja legendaarse jääpurjetaja Vello Jürjoga. Foto: erakogu

Kui purjetaja ja jääpurjetaja Olev Oolup Läänemaa 2017. aasta parimaks meessportlaseks tunnistati, tuli see ootamatult nii talle endale kui ka ilmselt veel paljudele, sest purjetajad väga sageli püünele ei pääse.

„Üllatunud on vist õige sõna,” kirjeldas Oolup tundeid, mis teda uudist kuuldes valdasid. Enda sõnul ei teadnudki ta alguses, et teda on aasta meessportlase tiitlile esitatud ja pealegi olid kõrval tuntud konkurendid nagu näiteks vehkleja Nikolai Novosjolov või maletaja Ottomar Ladva. „Muidugi olin õnnelik, sest iga tunnustus on tore,” lisas tiitlisaaja.

2017. aasta meessportlase auhind seisab nüüd teiste autasude kõrval koduses karikakapis. „Üldiselt on mul hästi läinud,” hindas Oolup oma purjetajakarjääri. Eelmise aasta saak oli jääpurjetamise EM kolmas koht ja Eesti meistritiitel monotüüp XV klassis koos soodimees Andrus Paduga, teine koht folkbootide Eesti meistrivõistlustel purjetamises.

Praegu valmistub Oolup jääpurjetamise EMiks, mis pidid toimuma Rootsis. Neljapäeva õhtul pidigi ta Rootsi sõitma, kuid eelmisel õhtul teatati, et lume tõttu viiakse võistlused mujale. „Homme hommikul lähen, aga ei tea veel kuhu,” ütles ta neljapäeva lõunal intervjuud andes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments