Galerii: Haapsalu jäi jääkeeglis Suurbritanniale alla

Linnapea Urmas Sukles lükkab rajalt vett eest ära. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Linnapea Urmas Sukles lükkab rajalt vett eest ära. Foto: Arvo Tarmula

Šoti päevade traditsiooniline curlingu- ehk jääkeeglivõistlus peeti eile vesisel Väikesel viigil.

Traditsioonilise avalöögi, kus võistlevad omavahel Haapsalu linn ja Suurbritannia suursaatkond, tänavu esimesena ei võistelnud. Suursaatkonna inimesed jäid võistlusele hiljaks. Esindusvõistlus selle pärast pidamata ei jäänud. See peeti siis kui võistlejad saabunud olid.

Esimese võistluse ringi võitis Haapsalu, teise ringi Suurbritannia, kolmanda ehk otsustava võistluse võitis Suurbritannia. Sellega sai seni kehtinud traditsioon rikutud, kus Haapsalu linn ja Suurbritannia suursaatkond võidavad üle aasta.

Jääkeegli võistlusel osales kokku 17 võistkonda. Lisaks kohalikele olid võistlemas NATO liitlasväelased ning Põlvast tulnud võistkond.

Samal ajal kui võisteldi, õpetas kohalik šotlane Ian Williamson, kes Karja tänaval poodi peab, traditsioonilisi šoti mänge. Üks nendest oli palgi viskamine. Palk tuleb visata otse õhku ning maandudes peab see pikali kukkuma kella 12 suunas. Seejuures ei ole oluline kui kaugele palk kukub. Kõigile mängijatele pakkus ta tasuks šoti maiusi.

 

Arvo Tarmula fotod

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments