Galerii: En Garde naiskadetid said Eesti meistrivõistlustel peaministrilt kaela hõbeda ja pronksi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 41

Helen Nelis-Naukase õpilased Madli Palk (vasakul) ja Carmen-Lii Targamaa (paremal) said täna peaminister Jüri Rataselt kaela esimesed medalid Eesti Vabariigi 100, sünnipäevale pühendatud medalid. Foto: Arvo Tarmula

Täna Haapsalus Endel Nelise nimelises vehklemishallis toimunud Eesti meistrivõistlustel võttis epeevehklemise kadettide (U17) vanuseklassis teise koha Madli Palk ja kolmandaks tulid Carmen-Lii Targamaa klubist En Garde ja Kärol-Liina Glinkin.

Eesti meistritiitli viis koju Tartu Kalevi noor sportlane Karoliina Komissarova.

Noormeestest alistas finaalis oma vastase ja võttis kulla SBSK Draakon vehkleja Leon Gedzo, kes jättis hõbedale Läti noorte spordiklubi Daugavpils sportlase Kiril Kuznecovsi. Pronksile tulid Jaron Kiiroja ja Ilja Žurba, mõlemad klubist Tallinna Mõõk.

Tänased Eesti meistrivõistlused epeevehklemises olid aga erilised – Haapsalus sai ühtlasi avapaugu Eesti Olümpiakomitee ja spordialaliitude kingitus Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks, mille raames autasustatakse kõigi alade Eesti meistrivõistluste tänavusi medalivõitjaid EV100-le pühendatud erikujundusega medalitega.

Võitjatele riputasid juubelimedalid pidulikult kaela Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Peaminister Jüri Ratas ütles, et on sport eestimaalaste jaoks väga oluline ja meie sportlased on läbi aastate andnud nii Eesti kui terve maailma spordiajalukku väärika panuse.

“Me mäletame hästi oma sportlaste pingutusi ja emotsioone, samuti suuri võistlusi ja võite, autasustamisi ja kodumaale saabunute vastuvõtte ning loomulikult staadionitel või telepildis kõlanud Eesti hümni. Sportlased pakuvad meile innustust ja eneseusku ning suurendavad selle kaudu rahva ühtekuuluvustunnet. Seejuures pole vahet, kas võistlustules on end tipptasemel tõestanud sportlased, noored ja tõusvad tähed või koguni meie treenerid ja kohtunikud – kõik nad annavad meile ilusaid hetki ja äratavad kaasaelamist,” rääkis ta.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on Eesti meistrivõistlused iga spordiala emotsionaalselt tähtsaim võistlus. „Seda erilisem, et kõik tänavused Eesti meistrivõistlused on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning võidetud medalid loovad lisavad täiendavat pidulikkust ja loovad uusi mälestusi. Samuti ühendavad need medalid tuhandeid noori, täiskasvanuid ja veteransportlasi, kes Eesti sünnipäeva-aasta vältel erinevatel spordialadel pjedestaalile tõusevad. See on Eesti spordipere kingitus Eestile, millega näitame oma ühtsust ja armastust kodumaa vastu,“ ütles Sõõrumaa.

Eesti Vehklemisliidu president Margus Hanson märkis, et võistluskalendrit planeerides ei olnud veel aimata, et esimesed EV100 medalid antakse välja just vehklemise Eesti meistrivõistlustel. „Samas on see au ja tunnustus meie vehklejatel väljapaistvate tulemustega igati välja teenitud, kuna vehklemine on üks Eesti spordi trumpaladest ja seda mitte ainult möödunud aastal, vaid läbi aastakümnete. Ka tänase võistluse suur osavõtjate arv annab usku, et kadettide näol on sirgumas tänastele esimusketäridele tugev ja entusiastlik järelkasv,“ ütles Hanson.

Võistlejaid olid kokku 92 kõigist kolmest Balti riigist. Kadettide Eesti meistrivõistlused jätkuvad Haapsalus täna õhtul võistkondliku võistlusega.

EV100 juubelikujundusega Eesti meistrivõistluste medalid antakse aasta jooksul välja 66 spordialal erinevates vanuseklassides – 350 Eesti meistrivõistlustel kokku ligi 22 000 medalit. Rahvahääletusel valisid spordirahvas ja fännid tänavusi erimedaleid kaunistama Eesti rahvuspuu tamme motiivi kandva kujunduse, mis kõneleb rahvuslikkusest, traditsioonidest ja järjepidevusest. Medalikujunduse autor on Eesti Vabariik 100 kujunduspartner loovagentuur Identity.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid.
EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted.
EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.

Fotod: Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments