Lääneranna vald sai uue piirkonna- ja noorsoopolitseiniku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noorsoopolitseinik Karmen Raud (vasakul) ja piirkonnapolitseinik Reelika Paomees. Foto politsei

Lääneranna valla uus piirkonnapolitseinik on Reelika Paomees, kes hakkab tööle koos noorsoopolitseiniku Karmen Rauaga.

2006. aastast politseis töötanud Reelika Paomehele on Lääneranna vald uus piirkond, sest varem on ta piirkonnapolitseiniku ametit pidanud Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonnas.

Paomees on öelnud, et oma uuest teeninduspiirkonnast, Lääneranna vallast, oli ta varem käinud vaid Koongas, kuid siiski on tal piirkonnaga ka isiklikum side – nimelt töötas tema vanaema aastakümneid tagasi siinkandis kolhoosi zootehnikuna.

Mõne ametis oldud nädala jooksul on Paomees oma piirkonnaga tutvust teinud ja külastanud Läänerannaks ühinenud valdade vallamaju. Abiks on talle olnud senine Koonga ja Varbla piirkonnapolitseinik Harli Hansen ning Lihula ja Hanila piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal.

„Tõden, et suurel hajaasustatud alal töötamine saab olema üks omaette väljakutse,” tunnistas Paomees. Valla inimestelt ootab ta avatust ja koostööd, pakkudes omalt poolt kohuse- ja vastutustundlikku lähenemist. „Loodan, et ühiselt kogukonna huvides tegutsedes saame piirkonnas kõik probleemid lahendatud,” ütles Paomees.

Lääneranna valda teenindaval noorsoopolitseinikul Karmen Raual on olnud võimalus oma tööpiirkonnaga pikemalt tutvust teha, sest veidi rohkem kui aasta on ta töötanud noorsoopolitseinikuna Audru, Tõstamaa, Kihnu, Varbla ja Koonga vallas.

Raud töödab politseis 2007. aastast ja on Pärnu politseijaoskonnas olnud nii patrullipolitseinik kui ka konstaabel. „Olen juba uue haldusala piire kompamas käinud. Varblasse ja Koongasse olen töö käigus oma nina juba torganud, Lihula ja Hanila koolid-lasteaiad on plaanis põhjalikumalt üle vaadata jaanuaris,” ütles Raud.

Raua sõnul ei ole noorsoopolitseiniku ülesanne õppeasutustes üksnes korda loomas käia, vaid ka piirkonnas ennetustegevusi läbi viia: „See tähendab, et kui noortega on plaanis midagi põnevat ette võtta, kus ka korrakaitsjad oma osa saaksid etendada, siis andke julgelt teada – kõik on planeerimise küsimus.”

Piirkonnapolitseiniku esialgsed vastuvõtuajad:

  • Koonga vallamaja – kuu II reede kell 9‐10
  • Varbla vallamaja – kuu I, III ja IV reede kell 9‐10
  • Hanila Vallavalitsus – kuu II esmaspäev kell 11‐12
  • Lihula Vallavalitsus – kuu II ja IV esmaspäev kell 9.30‐10.30

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Täpsustus
6 aastat tagasi

Harli Hansen oli küll Varbla, aga mitte Koonga piirkonnapolitseinik.