Lääne Malevlane: ellujääjad Liis Oolmets ja Anne-Mall Reinu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

NKK Hiiumaa Liis Oolmets ja Anne-Mall Reinu sõdurioskuste kursusel. Foto: erakogu
NKK Hiiumaa Liis Oolmets ja Anne-Mall Reinu sõdurioskuste kursusel. Foto: erakogu

Naiskodukaitse Hiiumaa jaoskonnas on vaevalt aastakese tegutsenud kaks noort naist Anne-Mall Reinu ja Liis Oolmets. Ometi on nad selle lühikese ajaga jõudnud juba palju korda saata.

Nad on ellujäämiskursusel lõdisenud kevadises metsas, väljas miinuskraadid. Valmistanud metsaandidest kehakinnitust ja kannatanud peavalu, sest vedelikupuudus ja pingutus andsid endast just nii karmilt märku. See ei ole sõbrannasid heidutanud.

Uus proovilepanek oli rännakmatk Tihu Kevad. Mööda Hiiumaa metsi ja rabasid läbiti 30 kilomeetrit, koos neljaliikmelise võistkonnaga lahendati hulk põnevaid ülesandeid.

Sügisel tuli maleva poolt uus kutse ning Anne-Mallelt ja Liisilt taas üksmeelne „jah”. Eks ole ennegi kaitseliitlastega koos õppustel osaletud, aga naised tundsid, et vajavad rohkem teadmisi, ja nüüd on nad sõdurioskuste kursuse õppurid. Kursus kestab seitse nädalavahetust ja päädib mais lõpurännakuga.

Anne-Mall on veel spordigrupi juht Hiiumaal, Liis lõpetab naiskodukaitse vabatahtliku juhi administreerimiskursust.

Sveta Mustkivi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments