Eesti aasta sportlase nominentide seas on läänlasi igas kategoorias

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaia Kanepi. Foto: Arvo Tarmula
Tennisist Kaia Kanepi on Eesti aasta naissportlase tiitli nominent. Foto Arvo Tarmula

Aasta sportlane 2017 valimisel on läänlastel põhjust omadele pöialt hoida, sest nominentide hulgas on Nikolai Novosjolov, Kaia Kanepi, vehklemise epeenaiskond ja Kaido Kaabermaa

Rahva, spordiorganisatsioonide ja spordiajakirjanike hääletuse tulemusel on selgunud aasta meessportlase, aasta naissportlase, aasta võistkonna ja aasta treeneri kategooriate neli ametlikku nominenti. Võitjad kuulutatakse välja 27. detsembril toimuval „Spordiaasta Tähtede“ galal.

Nominendid on (tähestiku järjekorras):

Aasta meessportlane 2017: Heiki Nabi, Nikolai Novosjolov, Ott Tänak, Janek Õiglane

Aasta naissportlane 2017: Julia Beljajeva, Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Kelly Sildaru

Aasta võistkond 2017: autoralli meeskond Ott Tänak ja Martin Järveoja, sõudmise neljapaat, vehklemise epeenaiskond, võrkpalli rahvusmeeskond

Aasta treener 2017: Gheorghe Cretu, Kaido Kaabermaa, Matti Killing, Natalja Kotova

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Suklese sõnul jagus aasta sportlaste valimisel pinget ja põnevust tänavu igasse kategooriasse. „Spordiaasta on olnud edukas ning see kajastub ka aasta sportlaste valimisel. Hääletusperiood oli kohati nagu võidusõit – kuni viimase päevani polnud üheski kategoorias veel midagi sajaprotsendiliselt kindel. Rahvahääletusel oli rõõm näha, et eestimaalaste spordiarmastus on suur ja spordisangareid, kellele kaasa elatakse, palju. Et fännid on sportlastele lisajõud – sellest on ammu räägitud ja taaskord tõestas seda ka rahvahääletus. Rahvahääletuse mõju võitjate selgitamisel on suur ja nii mõnelgi juhul võib see suisa kujuneda kaalukausiks. Tihedas konkurentsis midagi ettearvatavat pole ning spordihuvilisel saab olema põnev tänavusele Spordiaasta Tähtede galale kaasa elada,“ ütles Sukles.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Praeguseks on hääletamine lõppenud. Eesti aasta sportlaste valimisel tegid spordifännid valiku ligi 65 000 korral, spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 66 ja spordiajakirjanikke 45.

„Spordiaasta Tähed 2017“ auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee ning toetavad Eesti Meedia, Sportland ja Eesti Kultuurkapital.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments