Galerii: Läänemaa aasta sportlased on Differt ja Sakson

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 38

Malle-Liisa Raigla fotod

Reede õhtul kuulutas spordiliit Läänela välja möödunud aasta parimad sportlased. Parima sportlase tiitli said vehkleja Nelli Differt ja kergejõustiklane Kevin Sakson.

Rahvahääletuse võitsid Differt ja vehkleja Sten Priinits.

Läänemaa sportlik pere – Toom – Ilo, Liis, Noora ja Timo

Nii nagu juba aastaid on olnud, pole teisiti ka sel aastal. Läänemaa Sportlik pere saab tunnustatud Eesti Olümpiakomitee poolt.  Tiitliga kaasneb tunnustus Eesti Olümpiakomiteelt, preemiaks Tallinn International Horse Show piletid koos ööbimisega Hilton Tallinn Park hotellis.

Perekond Toom on sportlik ja kokkuhoidev pere. Üksteist ja teisi austav ning toetav perekond, kus hinnataks väga liikumist ning sportliku eluviisi.

Pereisa Ilo on aktiivne sportlane, kes panustab oma tegemistesse 100%. Ta on osav nii võrkpallis kui ka korvpallis ja seega kuulunud väärtusliku mängijana mitmetesse meeskondadesse. Viimasel ajal särab ta tenniseväljakul ning on Haapsalu Tennisklubi on tunnustanud ta parimaks harrastusmängijaks 2022. aastal.

Pereema Liis on varem aktiivselt tegelenud joogaga. Hetkel harrastab koos abikaasaga usinasti hoopis tennist. Vanemate eeskujul on ka perepoeg Timo ja peretütar Noora rõõmsalt alustanud just tennise mänguga. Timo on aktiivne spordipoiss ka spordikoolis kergejõustiku treeningutel.

Märgatud 2022 tiitel – Jaanika Paalmäe 

Jaanika Paalmäe korraldas 8. oktoobril 2022 Palivere turismi- ja tervisespordikeskuses IV Palivere suusaraja murdmaajooksu võistluse, millel osales 78 suurt ja väikest jooksu sõpra. Paalmäe korraldas ja oli osaline üheksa spordisündmuse korraldamisel Paliveres. Spordisündmuste korraldamisel taotles toetust kultuurkapitalilt, Lääne maakonna spordiliidult ja Lääne-Nigula vallavalitsuselt kaasates vabatahtlikke abilisi ja spordisündmuse toetajaid. Jaanika on aktiivne ja mitmekülgne sportlane ja osaleb tulemuslikult suusatamise-, orienteerumise- ja jooksuvõistlustel, mille tagab regulaarne ja sihikindel treenimine Palivere liikumisradadel.  Tema korraldada on ka maakonna suusatamise meistrivõistlused.

Aasta spordiklubi – Kullamaa spordiklubi 

Kullamaa spordiklubi on aktiivselt tegutsenud oma piirkonna spordielu eestvedajana pikki aastaid. Alates 2005. aastast on nad ka ametlik spordiühendus.

Kullamaa spordiklubi eestvedamisel toimuvad pika traditsiooniga spordi- ja liikumisharrastuse sündmused, Kullamaa Jüriööjooks, Kullamaa Maijooks, Kullamaa kuulsad võrkpalliturniirid jne. Kullamaa rattakross on nii populaarne, et sellest on saanud üks Eesti meistrivõitluste maastikukrossi etapp.

Spordiklubil on hea ja sisukas koostöö Kullamaa kooliga, samadel spordiüritustel osalevad nii kooli õpilased kui täiskasvanud, nt suusapäevad, vastlapäevad, kettagolfi võistlused, matkad.

Kullamaa kandi treeninggrupid on koondunud spordiklubi alla ning neil on tekkinud spordiklubi ümber spordihuviliste tubli kogukond.

Spordiklubi juhatus on asjatundlik ja võtnud oma südameasjaks spordi- ja liikumisharrastuse propageerimise. Nad on heaks koostööpartneriks teistele klubidele ühiste sündmuste korraldamisel.

Aasta võistkond – EN Garde vehklemisnaiskond koosseisus Madli Palk, Kristina Kuusk ja Nelli Differt. Treenerid Helen Nelis Naukas ja Peeter Nelis.

Aasta seeniorsportlane – Fred Vali (kergejõustik)

M45 MM 1. koht heidete mitmevõistlus 4198 p., mis on ühtlasi M45 Eesti rekord ja 2022 maailma tipptulemus; 2. koht kuulitõukes; 3. koht raskusheites.

Rahva lemmik Marko Ulla (kergejõustik)

Euroopa MV kõrgushüppes 3. koht; MM kõrgushüppes 9. koht; Eesti MV kõrgushüppes 1. koht, 100 m tõkkejooksus 1. koht, 10-võistluses 1. koht.

Aasta noorsportlased

Neiu ja rahva lemmik – Emma Katharina Hein (kergejõustik, treenerid Kaja Ladva ja Mikk Mihkel Arro)

Eesti MV U18 7-võistluses 1. koht; viievõistluses 3. koht; odaviskes 2. koht; kõrgushüppes 2. koht; kuulitõukes 3. koht; Balti maavõistluse U18 7-võistluses 3. koht; Euroopa MV normatiivi täitmine.

Noormees – Oliver Laasik (vehklemine, treener Helen Nelis-Naukas ja Peeter Nelis)

U17 Euroopa MV 5. koht; U17 MM 26.koht; U17 kahekordne Eesti meister – individuaalne ja võistkondlik (+ Ingemar Germ, Oskar Pisnenko, Ken-Keiro Silde); U20 maailmakarikaetapp 5. koht; U20 Eesti karikavõitja.

Rahvahääletuse võitsid Oliver Laasik ja Kevin Matteus (kergejõustik treener Kaja Ladva).

Kevin Matteus – Eesti MV U16 sise MV kuulitõukes 2. koht; suvised U16 MV 3. koht; TV 10 Olümpiastardi U-14 kuulitõukes 1. koht; kõrgushüppes 3. koht.

Aasta naissportlane ja rahva lemmik – Nelli Differt (vehklemine, treener Helen Nelis-Naukas)

MM 5. koht; Grand Prix Dohas – hõbemedal, maailma reitingus 8. koht; Eesti meister; Eesti edetabeli liider.

Aasta meessportlane Kevin Sakson (kergejõustik)

Eesti MV kettaheites 1. koht 53.45; kuulitõukes 2. koht 17.21; Eesti MV U 23 kuulitõukes 1. koht; kettaheites 1. koht; Euroopa edetabelis U 23 7. koht.

Rahva lemmik Sten Priinits (vehklemine)

Euroopa MV 12. koht; MM 30. koht (194 osalejat); maailma reitingus 52. koht (770 vehklejat); Eesti edetabeli liider.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments