Jõulukontserte jagub igasse õhtusse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

 

Puhkpillimuusika kõlab kultuurikeskuses teisel jõulupühal. Foto Arvo Tarmula

Jõulude ajal toovad muusikat Läänemaa kirikutesse ja kultuurimajadesse nii üle Eesti kuulsad muusikud kui ka kohalikud koorid ja ansamblid.

Reedel annavad Haapsalus ühise jõulukontserdi kaks kõrgelt hinnatud Eesti ansamblit – CurlyStrings ja Estonian Voices.

Viljandi kultuurikolledžis kokku saanud etnomuusikud CurlyStrings sai üle Eesti kuulsaks 2014 esikplaadiga „Üle ilma”. Ansamblis on Eeva Talsi (viiul, laul), Taavet Niller (kontrabass, laul), Jaan Jaago (kitarr, laul) ja Villu Talsi (mandoliin, laul).Estonian Voices on rahvusvaheliselt hinnatud vokaalansambel, mida veab Kadri Voorand ja kus laulavad veel Mikk Dede, Rasmus Erismaa, Maria Väli, Aare Külamaja MirjamDede. „Eelkõige tahame tuua mõnusat jõulutunnet muidu nii halli detsembrisse, head emotsiooni ja kvaliteetset muusikat,” ütles ansambli Estonian Voices laulja Rasmus Erismaa, kes on käinud Lihula koolis.

Erismaa sõnul said kaks muusikaliselt eriilmelist ansamblit esimest korda põgusalt kokku juba mitu aastat tagasi. „Üle-eelmisel Viljandi folgil andsime ühise kontserdi ja see kõlas nii hästi ja uhkelt, et tekkis mõte veel midagi koos teha.Suvel saime kokku ja tegimegi plaani,” rääkis ta.

Kontsert algab Haapsalu kultuurikeskuse teatrisaalis kell 19. Täispilet on 23 eurot, õpilastele, tudengitele, pensionäridele ja erivajadustega inimestele 20 ja erivajadustega inimese saatjale 15 eurot.

Reedel kell 18 annab Arsise kelladeansambel koos solist Ivo Postiga Haapsalu toomkirikus jõulukontserdi.

„Tegelikult on meil Haapsallu tulemas lausa kaks Arsise kontsertkoosseisu,” ütles ansambli asejuhataja Tiina Boucher. „Kaheksa põhiansambli liiget ja noortekoosseis.” „Haapsalus oleme koos suurepärase solisti, kontratenor Ivo Postiga. Esitame Händeli aariaid. Kuna äsja ilmus meil plaat, esitleme ka plaati,” lisas ta.

26. detsembril annab jõulukontserdi kultuurikeskuse rõdusaalis Haapsalu BigBand. „Rõhk on jõululauludel, kuigi on ka teisi. Valdavalt on lood, mida me pole sel aastal varem kontsertidel mänginud,” ütles Haapsalu Big Bandi dirigent Aarne Õunapuu.

Pühapäeval esinevad Haapsalu toomkirikus jõuluõhtu jumalateenistusel koguduse segakoor ja viiulisolist. Kell 22 algab jõuluöö missa, solist on Endrik Üksvärav. Esmaspäeval kell 12 laulab sealsamas esimese jõulupüha jumalateenistusel toomkoor.

Kolmapäeval, 27. detsembril kl 18 on toomkirikus johannesepäeva kontsertaktus. Kesk- ja renessansiaja pühademuusikat esitab Kiili vanamuusikaansambel HeiliMeibaumi juhatusel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments