Maksuamet püüab Lätist alkoholi toovaid edasimüüjaid kaameratega

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Läti piir. Foto: Urmas Lauri


Alko 1000 Ikla piiripunktis. Foto: Urmas Lauri

Maksu- ja tolliamet püüab ebaseaduslikult Lätist odavat alkoholi toovaid edasimüüjaid kaameratega, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmann selgitas, et piiriületuskohtadele paigaldatud numbrituvastuskaamerad fikseerivad juhud, kus sõidukiga käiakse korrapäraselt tihti Lätis ning viibitakse seal lühikest aega ehk umbes pool tundi, vahendasid ERR-i raadiouudised.

“Eesmärk pole tegelikult üldsegi mitte Lätist alkoholi toomine või inimeste tuvastamine, kes Lätis või kuskil mujal käib. Tegelikult on numbrituvastused mitte ainult Eestis, vaid kuni Poolani välja ning me tegelikult tegeleme üldse suurema riskiga, mis puudutab narkootikume, salakütust ja salakaubavedu,” ütles Reitmann.

Andmekaitse inspektsiooni peadirektor Viljar Peep nentis, et kuigi kaamerate näol on tegu privaatsusriivega, kuid see on õigustatud ning täiesti seaduspärane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
6 aastat tagasi

Kõik nuhivad kõigi järgi. Jube!