Uuring: rahulolu Ratase tööga on tema peaministriaja madalam

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Detsembris oli inimeste hinnang peaminister Jüri Ratase tööle 3,18 punkti, tegemist on Ratase peaministriaja madalaima reitinguga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Detsembris on Eesti Päevalehe tellimusel Turu-uuringute AS-i poolt läbi viidud küsitluse keskmine hinne Jüri Ratase peaministritööle viie palli süsteemis 3,18. Seni on Ratase tööle antud keskmine hinne jäänud vähemalt 3,23 juurde.

Leht toob esile, et küsitlus toimus 22. novembrist 5. detsembrini ning selle aja sisse jäi mitu Ratase juhitud valitsusele keerulist hetke, nagu näiteks riigieelarve ning sellega seotud maksumuudatused ja alkoholiaktsiisiga seonduv ning negatiivset tähelepanu sai ka maakondliku tasuta ühistranspordi idee.

Uuringujuht Juhan Kivirähk märkis, et vaidlused ei toimunud üksnes koalitsiooni ja opositsiooni vahel, vaid ka koalitsiooni sees, kus varem kokkulepitud plaanidele hakkas vastuseisu näitama Isamaa ja Res Publica Liit (IRL).

Küsitluse tulemustest selgub, et Keskerakonnaga koalitsioonis oleva IRL-i toetajate keskmine hinne jääb erinevalt Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Keskerakonna toetajatest kolmest pallist madalamale. Hinde 4 või 5 andnute hulk on IRL-i toetajate hulgas vähenenud 34 protsendilt 14 protsendile. Ent vähenenud on ka kehvi hindeid andnute hulk.

“Oluliselt valitsuse ja Keskerakonna tervist mõjutav sündmus võis olla ka firma HKScan endise juhi ja majandusminister Kadri Simsoni praeguse elukaaslase Teet Soormi kahtlustatavana kinnipidamine,” sõnas Kivirähk.

Kui IRL-i toetajate rahulolu Ratase tööga väheneb, siis SDE toetajate oma paraneb. SDE valijate keskmine hinne Ratase tööle on kuuga tõusnud: 3,29-lt 3,41-le. Ratase juhitava Keskerakonna toetajad annavad peaministrile hindeks 3,74, mis on pisut vähem kui eelmisel kuul.

Küsitluses andis vastuse 1011 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments