0

Galerii: Martna osavalda juhivad Rehkalt ja Randmaa

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna osavalla vanem Janno Randmaa (vasakult) ja osavallakogu esimees Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri
Martna osavalla vanem Janno Randmaa (vasakult) ja osavallakogu esimees Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri

Eile nõustus Martna osavallakogu oma esimesel koosolekul Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse ettepanekuga, et osavallavanemaks saab senine Martna vallavalitsuse arendusnõunik Janno Randmaa. Seitsmest osavallakogu liikmest hääletas tema vastu vaid Indrek Urbas.

Osavallakogu valis esimeheks kunagise Martna volikogu liikme ja ka volikogu esimehe toolil istunud Hardi Rehkalti. Aseesimeheks sai Oliver Tammemäe. Nii Rehkalt kui ka Tammemägi kuuluvad mõlemad ka Lääne-Nigula volikogusse.

Vallavanem Lõhmus selgitas osavallakogule, et osavallavanem on valla ametiisik, kes allub vallavanemale ja juhib osavallavalitsust. Osavallavalitsus on aga suure valla struktuuriüksus, mis tegutseb osavallas. Osavallavanemad on kõik ka vallavalitsuse liikmed.

„Mul ei olnud kõhklust, keda välja pakkuda,“ tutvustas Lõhmus osavallakogule oma kandidaati.

„Osavallavanema roll on päris suur,“ nentis Lõhmus. „See, missugused rollid osavallavanem omandab, seda näitab aeg.“

Lõhmuse sõnul peaks osavallavanem olema kohaliku elu koordinaator. „Üks tema rollidest on jälgida, et elu kohapeal toimiks, et ta hoiaks kätt pulsil,“ selgitas Lõhmus. Osavallavanema ülesandeks on koostöös osavallakoguga vaadata, et „kõik oleks kena ja kõik oleksid rahul“.

„Osavallavanema teine ja võib-olla suurem roll on olla kohalik piirkonnahaldur,“ kirjeldas Lõhmus. „Ta tegeleb kohalike teede, heakorraga, kommunaalsüsteemiga, kõige sellega, ilma milleta üks kohalik omavalitsus ei saa toimida. Seega – tt teed oleks talvel lükatud ja suvel sõidetavad, et katlamajad toimiksid, murud oleksid niidetud, et koolimaja infrastruktuur toimiks. Pluss see, et inimesed oleksid kohapeal teenindatud.“

Janno Randmaa on juurte poolest põline Martna mees, Martna vallavalitsuse töötab ta detsembrist 2009. „Ega see lihtne olema saa,“ lausus Randmaa. „See on suur asi, mis tuleb käima saada. Et kohalik elu ei kannataks, vaid edeneks paremas suunas.“

Martna osavallakogu

  • Hardi Rehkalt – esimees
  • Oliver Tammemägi – aseesimees
  • Arvo Ninn
  • Marge Kanna
  • Lidya Tee
  • Indrek Urbas
  • Tanel Tiisler

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz