Haapsalu linnapea lubas turule ehitada 5–6 putkat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu turg. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles volikogus, et suuri investeeringuid turule ei planeerita, kuid kavas on ehitada 5–6 putkat.

Reformierakonna kandidaadid Lauri Luik ja Urmas Koppe esitasid volikogus linnapeale järelepärimise, millega soovisid selgitusi turu seniste lettide ja putkade lammutamise ja turu perenaise töölt vabastamise asjaolude kohta.

Sukles selgitas volikogu ees, et ohtlikud ja mädanenud katusealused ja turuputkad lammutati linnavalitsuse otsusega. Lammutustöid teostas Haapsalu Linnahoolduse osaühing. Ühtegi luba selleks ei väljastatud, sest tegemist oli kergehitistega, mis ei olnud ehitusregistris. Lammutustöö läks maksma ligi 9500 eurot, puit kulus kalmistuhoone kütteks.

Luige küsimusele, kas on kindel, et tururajatised polnud kultuurimälestisena kaitse all, vastas Sukles: „Ma väidan, et ei ole.” Lääne Elu andmetel oli Inga Raua projekteeritud Haapsalu turg muinsuskaitseameti poolt arvatud 20. sajandi ehituspärandi hulka, kuid polnud kaitse all.

Pärast lammutamist korrastati turuhoone fassaadi ja sisemust, samuti asfalteeriti turuplats ja rajati sajuveetorustik. Vastuseks järelepärimises esitatud küsimusele, miks ühendati sajuveekanalisatsioon alles novembris, kuigi plats oli asfalteeritud juba suve hakul, tõi Sukles põhjuseks töö teostaja loobumise. Suklese sõnul sooviti torustikku ehitada horisontaalpuurimisega, kuid septembris teatas viimane, et seda tööd siiski teha ei võta.

Suklese sõnul on linnavalitsus sel aastal investeerinud Haapsalu turgu umbes 30 000 eurot, millest 17 000 eurot on riigikogu liikme Jaanus Karilaiu toodud katuseraha. Edasiseks tegevuseks linnal konkreetset ajagraafikut ei ole. „Linnal pole raha, et teha turule suuri investeeringuid, ja praegu siseturgu kapitaalselt linna rahaga ehitada pole mõistlik,” ütles linnapea.

Sukles lisas, et ilmselt tuleb linnavalitsus järgmisel aastal volikogu ette küsima 10 000–15 000 eurot, et ehitada varjualustele lisaks turule ka 5–6 tuulekindlat putkat.

Turu perenaise Katrin Rannamäe ametist vabastamise kohta ütles Sukles, et Rannamäed pole ametist vabastatud. „Rannamäe on kalmistu heakorratöötaja, kelle lisaülesanne oli kuni siiani turu suvine heakord,” ütles Sukles.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karel
6 aastat tagasi

Kui linnal oleks suurem plaan valmis, siis saaks ka need 5 – 6 putkat ehitada kohe sellised, mis tuleviku suurema plaaniga kokku läheksid. Haapsalu turg võiks vabalt olla miniatuurne Tallinna Raekojaplats, kus lisaks suvisele kauplemisele võiks olla ka suvekohvik(ud), lava kultuurilisteks ülesastumisteks, talvel platsi keskel kuus, suvel purskkaev. Turg võiks olla linna ajaloo ja romantilise kuurordi kuvandi pärane ning väärtustada linnapilti nagu mõni vaatamisväärsus.

Argos
5 aastat tagasi
Reply to  Karel

Aitäh

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Lammutustöö läks maksma ligi 9500 eurot, puit kulus kalmistuhoone kütteks.
Aga kuhu läks eterniit ? Ohtliku jäätme valdajal on ehk esitada utiliseerimisaktid.

Kübe
6 aastat tagasi

10 tonni lammutamine? 3 tonni läks töö ja kuhu ülejäänud kadus?

tehti
6 aastat tagasi
Reply to  Kübe

vähemuspakkumine nagu ikka , 1 pakkuja küsis 1000 töö eest, 2-ne 3000, kolmas 10000, komisjoni nooruke esimees arvas et võitja on 1pakkuja, lollile noorukile seletati, kuidas asjad käivad, võidab 3 pakkuja, töö laseme 1000 eest ära teha 1-l pakkujal, kolmandale anname vaikimise eest 1000 ja ülejäänud paneme omale tasku.

Mart
6 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Mulle jäi ka see number silma. Lammutamine 9’500, uute ehitamine 10-15’000.

nii
6 aastat tagasi

Koerakuudiltki nõutakse tänapäeval soojustamist.

einoh
6 aastat tagasi

Aga Sukles lasi käest kunagi hea võimaluse saada raha tänavate ja ristmike remondiks.
Vajalik asi see turg!Ehk kergendab nüüd oma rahakotti.Või laenab pangast.

uhh...
6 aastat tagasi

Rentida turuhooneks ehk seal ääres olev kivist kauplusmaja,ehitada ümber,uksed teisele poole?

REIN
6 aastat tagasi

🙂 Seltsimehed, milleks teile turg? Külastage marketeid ja kohvikuid! See on vist linnapea sõnum.

To rein
6 aastat tagasi
Reply to  REIN

Täiesti õige! Kellele reaalselt on turgu vaja kui enamus tellivad asju internetist ja poest on kõike saada?

kkl
6 aastat tagasi
Reply to  To rein

Tõesti,kellele seda lahtist turgu nii eriti vaja? Poola kaltsude müüjatele? OTT taluturg paneb asjad paika ja neile võiks selle turu koos ehitatavae putkadega jätta.

Mart
6 aastat tagasi
Reply to  kkl

Kuidas te nii lihjtsast asjast aru ei saa. Turgu on vaja selleks, et valimisi võita.

kkl
6 aastat tagasi
Reply to  Mart

Valimised võidetud!