Lääne-Eesti parimad päästekomandod on Hanilas ja Koongas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ervin Saatmäe Hanila tuletõrjeseltsist ja Jaanus Välimäe Koonga vabatahtlikust päästekomandost. Foto Lauri Lindoja

Lääne-Eesti vabatahtlike päästekomandode aasta tulija ja aasta tegija tiitel läksid tänavu mõlemad Lääneranna valla vabatahtlikele komandodele – aasta tulija on Koonga vabatahtlik komando ja aasta tegija Hanila Tuletõrje Selts.

Koonga vabatahtlik komando asub niinimetatud abikauges piirkonnas, kuhu kutselistel päästjatel on pikk tee. Sel aastal võtsid kohalikud käsile ja käivitasid edukalt vabatahtliku komando. Koonga vabatahtlikud päästjad on aktiivselt osalenud päästeameti korraldatud koolitustel ja üles näidanud initsiatiivi oma kogukonnas ennetustööd teha.

Hanila Tuletõrje Selts on juba pikkade traditsioonidega päästeselts, millel on komandod nii Vatlas kui ka Kõmsil.

Hanila vabatahtlikke päästjaid iseloomustatakse kui oma ala meistreid, kes tegutsevad ainult selle nimel, et selts oleks valmis appi tõttama oma kogukonna inimestele kas päästesündmuste puhul või ennetustööd tehes. Neid iseloomustab ka tugev tahe seltsi valmisolekut parandada ja nad on ise aktiivsed varustust uuendama, koolitustel või infopäevadel osalema.

Seltsi eestvedajad Ervin Saatmäe ja Tauno Tähe on laia silmaringi ja laialdaste päästeteadmistega ning on alati valmis seltsi ja kogukonna eest vastutust võtma ning nii maal kui ka merel appi minema.

Aasta tegija ja aasta tulija tiitlit annab Lääne-Eesti päästekeskus välja 2007. aastast. Tiitlid anti üle täna Lokuta puhkekeskuses, kus peeti Lääne-Eesti päästekeskuse traditsioonilist vabatahtlike päästjate sügisseminaril.

Fotod Lauri Lindoja

 

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Õnnitlused
5 aastat tagasi

No palju õnne, aga mis siin Läänemaaga pistmist?

Hanilast
5 aastat tagasi
Reply to  Õnnitlused

Kuidas ei ole? Sõitke Haapsalust Virtsu poole. Kus te Pärnumaad näete? Kasari sillal algab Kirbla küla Lihula vald ja pärast Tuudit Hanila vald. Viimane paistab vähemalt Varblani ulatuvat, sest edasi näeb vaid külade silte.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Hanilast

Hanila läks ju Pärnu alla koos Lihulaga.