Fotogalerii: aukodanik Kaia Kanepi jõudis tagasi koju

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31
Kaia Kanepi jagas autogramme nii linnavolikogu saalis kui ka raamatupoes. Fotod Arvo Tarmula

Tennisetäht Kaia Kanepi tänas eile oma toetajaid ja jagas autogramme elulooraamatusse Haapsalu linnavalitsuse korraldatud vastuvõtul. Samas said linnaisad tennisistile lõpuks isiklikult üle anda Haapsalu aukodaniku tiitli.

„Haapsalul ja Kaial on ühine vereringe,“ ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „2006, kui Kaial oli karjääris raske hetk, toetas Haapsalu Kaiat 100 000 krooniga ja Kaia jõudis varsti pärast seda Suure Slämmi veerandfinaali. Nüüd oli karta, et Kaia lõpetab oma karjääri. Talvel sai temast Haapsalu noorim aukodanik ja ennäe, ta jõudis US Openil veerandfinaali.“

Kaia Kanepi rääkis, kuidas aasta jooksul tehtud pingutus vaimse tasakaalu hoidmiseks on väljakul vilja kandnud. „Eesmärk on see, et ebaõnnestumine ei viiks endast välja ega eduseisus ei kaotaks fookust,“ rääkis ta.

Maailma edetabelis esikahekümnesse kuulunud Kaia Kanepi teatas möödunud aastal, et peab tipptennisest tervise tõttu tagasi tõmbuma. Mentori appivõtmine ning talvine laager Aafrikas aitasid tal aga nii füüsiliselt kui ka vaimselt taas väga heasse vormi jõuda ning sel sügisel jõudis Eesti tennisist kogu maailma üllatuseks USA lahtiste meistrivõistluste veerandfinaali.

Äsja ilmunud Kaia Kanepi elulooraamat vallutas Eesti raamatumüügi edetabelid ja sel nädalal elasid kümned tuhanded eestlased kaasa Kaia Kanepi ja Anett Kontaveiti demonstratsioonmängule Tallinnas. Kolmesetilise põnevusmängu võitis Kanepi.

Kanepi kinnitas saalitäiele kuulajatele, et mingit eelkokkulepet mängu kolmele setile venitamise osas ei olnud. „Usun, et me mõlemad andsime endast parima ja kuna meie tasemevahe pole suur, tuligi võrdne mäng,“ ütles ta.

Haapsalu tenniseklubi eestvedaja Vello Kuhi uuris, kas Tallinnas saadud võitu võib võrrelda turniirivõitudega. „Ma ei võrdleks seda suure slämmi või turniirivõiduga, aga see emotsioon, mida Tallinnas sain, oli midagi erilist. Ka Anett ütles pärast mängu sama. Kogu publik toetas meid mõlemat jäägitult. Me kumbki ei tundnud, et oleme väljakul konkurendid, vaid et kogu publik on meie mõlema poolt,“ ütles Kaia Kanepi.

Õhtul tutvustas Kaia Kanepi koos raamatu koostajate Kalle Muuli ja Helen Sulega oma elulooraamatut Haapsalu Apollo raamatupoes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments