Maksuekspert maksuvaba tulu arvestamisest: anda või võtta riigilt intressita laenu?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Arvo Tarmula


Foto: Arvo Tarmula

Uuel aastal on sadadel tuhandetel töötajatel võimalus valida, kas lasta tööandjal maksuvaba tulu palgaga koos arvestada, teha seda mingist konkreetses summas või mitte lasta arvestada, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Valikute tõehetk saabub inimesele 2019. aasta kevadel, kui ta asub täitma 2018. aasta tuludeklaratsiooni. Siis selgub lõplikult, kas maksuametile tuleb juurde maksta, raha saab tagasi või on nullsummamäng.

Maksumaksjate liidu tegevjuht Lasse Lehis ütles ERR-ile, et küsimus on, kui enesekriitiliselt keegi oma finantsdistsipliini oskab hinnata.

Ka maksuamet on soovitanud, et kui aasta sissetulek on raskesti ennustatav, on võimalus jätta maksuvaba tulu arvestamata, et vältida juurdemaksmist.

Lasse Lehis ütleb, et mõni inimene tahab ilmselt risti vastupidi teha, kui ta on huvitatud rohkema raha jooksvalt kättesaamisest ega karda juurdemaksmist.

Vaata kiirspikrit ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jura
6 aastat tagasi

Kas kuidagi lihtsamini ei saa? Lihtsam variant koondab kindlasti ametnikke. Seega mida keerulisem maksusüsteem, seda rohkem tuleb ametnikele maksta. Ei saa vastu vaielda, et riik ei hooli inimestest – loob töökohti.