Lääneranna valimisliit kulutas valimiskampaaniaks ligi 3000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri

Erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud andmetest selgub, et Lääneranna valimisliidu esinumber Mikk Pikkmets kulutas oma isikliku kampaania jaoks 252 eurot ja valimisliit 2676 eurot.

Pikkmets rahastas oma kampaaniat täies mahus ise ja lisaks tegi erakonnale ka 277 euro suuruse annetuse. Lääneranna valimisliidu kampaania jaoks tegi annetusi 42 inimest. Neist suuremate summadega paistavad silma veel Tiina Lobja (164 eurot) ja Vallo Kappak (137 eurot). Keskmiselt oli annetuse ühe suuruseks 50 eurot.

Lääneranna valimisliidu valimistkulutuste aruannet näeb siit.

Neljapäev, 16. november on tähtaeg, mil erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid peavad erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) valimiskampaania aruande.

Alates 1. jaanuarist 2014 kajastavad erakonnad valimiskampaania aruannetes vaid erakonna nimekirjas kandideerinud ise kulutusi teinud isikute kulud ja kulude tasumise allikad, erakonna kulud kajastatakse vaid kvartali tulude, laekumiste ja kulude aruannetes.

Valimisliidud ja üksikkandidaadid kajastavad oma valimiskampaania aruannetes nii kampaaniaga seotud kulud kui ka kulude tasumiseks kasutatud rahalised vahendid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments