3

Lääne-Nigula vallas moodustatakse lisaks osavallakogudele ka kogukonnakogud

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Andres Kampmann (vasakul) ärgitas volikogu ka kogukonnakogude moodustamisega tegelema. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallas tegutses enne naabervaldadega ühinemist vallavalitsuse neli teeninduspunkti – Ristil, Paliveres, Taeblas ja Orul.

Lääne-Nigulaga liitunud Kullamaal, Martnal, Noarootsil ja Nõval moodustatakse osavallad ning hakkavad toimima ka osavallakogud, Lääne-Nigulas osavalda ei moodustata, kuid seal on kavas moodustada kogukonnakogusid.

„Tänasel päeval ei ole ma kogukonnakogude käsitlusi kuulnud,“ nentis volikoguliige Andres Kampmann. „Kui see [kogukonnakogude moodustamine] on jõus, siis tahaks järgmisel istungil kuulda, kuidas kogukonnakogude asja toimetatakse. Endises Lääne-Nigula valla neljas piirkonnas oodatakse, et kogukonnakogud saksid tööle asuda.“

Volikogu esimees Neeme Suur ütles, et ühimemislepingus on kirjas, et vald toetab kogukonnakogude moodustamist. „Seal ei ole kirjas, et nendes neljas piirkonnas [Risti, Palivere, Taebla ja Oru] peaks need tekkima, vaid on kirjas, et juhul, kui on olemas kohapealne initsiatiiv, siis vald seda [kogukonnakogu moodustamist] kindlasti ka toetab.“

Kampmann lisas, et endises Lääne-Nigula vallas on toimivad vallavalitsuse teeninduspunktid olemas. Tema sõnul tuleks kogukonnakogude moodustamist käsitleda koos osavallakogude moodustamisega. „Hetkel on jäänud üks väheke varju,“ nentis Kampmann.

Suur kinnitas, et kogukonnakogude moodustamine võetakse volikogu päevakorda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
läänlane
läänlane

mõistlik mõte, aitab siiski otsuseid teha tuginedes kohalikele muredele.Haapsalult muidugi sarnast lähenemist pole oodata, seal ruulib klikivalitsus, kus esikohal võimu tsentraliseerimine.

paliverest
paliverest

Tubli Andres!

einoh
einoh

iga suits peab saama omanimelise kogu, enne ei ole mõtet asja katki jätta

wpDiscuz