Postimees: kolm seika võivad võtta Urve Palo internetiplaanidelt mõtte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo. Foto: ekraanitõmmis videoülekandest

IT-minister Urve Palo plaan asuda riigi toel valguskaablit maapiirkondadesse viima peab arvestama vähemalt kolme olulise eeltingimusega, leiavad Eesti suurimaid tele- ja internetiteenuse pakkujaid Starman ja Telia, kirjutas Postimees.

Eesti suurimad interneti- ja tasulise televisiooni pakkujad Starman ja Telia leiavad, et füüsilist kaablivõrku on tõesti võimalik ehitada nii, et erinevatele lõppkasutajatele saaks samaaegselt seal teenust pakkuda erinevad operaatorid. Kuid mõlemal neil on mitmeid olulisi tähelepanekuid, et Palo plaanidel üleüldse mingi mõte oleks.

Esmalt on määrav see, kui kõrgeks muutub riigifirma Elektrilevi küsitab valguskaabli kasutamise tasu.

Teiseks tuleb operaatorineutraalse võrgu disainis ja arhitektuuris arvestada internet- ja teleteenuste pakkujate liitumipunktide asukohtadega – seda just võrdsuse nimel.

Kaardid võib täiesti segi lüüa üle õhu lairibainternetti pakkuv Levikom.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaarel
6 aastat tagasi

Minu jaoks on ja jääb arusaamatuks, kuidas saab vabariigi valitsuses istuda niivõrd tohm inimene. Kas tõesti normaalse mõistusega inimesed kõrgetesse riigiametitesse ei tahagi enam saada.

100%
6 aastat tagasi
Reply to  Kaarel

Õigust räägid!