Läänemaal on lootust kiirele internetile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Urmas Lauri

 

Foto: Urmas Lauri

Eesti riik on valmis investeerima 1,23 miljonit eurot Läänemaale kiire internetiühenduse rajamiseks, kuid kaugemal asuvate üksikute majapidamisteni kiire internet selle toetusvooruga ilmselt ei jõua.

Eelmisel nädalal kinnitas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt uue kiire interneti juurdepääsuvõrgu rajamise toetuse tingimused. Selle järgi investeeritakse maale võrkude ehitamiseks 69 miljonit eurot, millest 1,23 miljonit on Läänemaale ja 346 738 Lääneranna valda.

Toetust ei maksta omavalitsustele, vaid võrku välja ehitada soovivatele ettevõtetele. Konkursi nende leidmiseks plaanib ministeerium välja kuulutada juunis. „Ootame pikisilmi seda uudist,” ütles SA Läänemaa arendusjuht Neeme Suur. Seni on Läänemaa kiire interneti toetusmeetmetest välja jäänud. Risti osavallavanema Rein Kruusmaa sõnul on küladesse kolinud palju uusi inimesi, kes sageli töötavad kodukontoris. „Teed ja internet on võtmeküsimused,” ütles Kruusmaa.

Enne toetusmeetme väljakuulutamist kaardis

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lootus on tore asi
1 aasta tagasi

Meil Eestis ainult lootus veel ongi, kõik muu on lootusetult pees.

ah nii
1 aasta tagasi

ehk siis riigihankega tegemist? lootus on kadunud, sellised projektid kukuvad alati kogu täiega perse

K.s
1 aasta tagasi

Okei, Läänemaal on lootust aga kuidas on lood hiigellinn Haapsalus, ntx. Paralepas, mis nüüdsel ajal linnaosa???

No siin pead küll ennast süüdistama
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

variandid: 1.aja mast püsti, 2.sae metsasiht mastini, 3.vea kaabel mööda poste, 4. kaeva kaabel maasse, 5. kasuta satellitsidet, 6. maksa mobiilset internetti, 7. jne
ega need internetipakkujad ei ole nagu kadri- ja mardisandid, kes sulle ukse taha tulevad (ust sa niikuinii ei ava). Ja ega ilma rahata ei paku sulle keegi oma teenust.
Sellises hädas olid inimesed eelmisel sajandil 90`ndate keskel.

K.s
1 aasta tagasi

Ei ole see valguskaabli vedamine nii lihne kui arvate… Peakaabel jookseb küll 500m kaugusele masti a et sealt koduni vedada on meeletu hulk bürokraatiat+ elioni vastutöötamine oma kaanblikanali jagamisel…Oma kaablikanali rajamisel aga on vaja koigi maaomanike nõusolekut, eks sama ka postide paigaldamisel, ühesõnaga ainult omale vedamine ikka ilgelt kallis ja eks ootan siis mardisante edasi…

Ups
1 aasta tagasi

Kruusmaa, tule taevas appi. Hankespets, peaks mõne hanke tegema.

jala
1 aasta tagasi

jõuab ilmselt kiiremini varsti

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  jala

Kui mõni minister asja jälle p… ei keera