0

Malevapealik Lippur läheb Afganistani missioonile

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaitseliidu Lääne maleva pealik Rasmus Lippur. Foto arhiiv

Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur annab novembri keskpaigast pooleks aastaks maleva juhtimise üle ja suundub Afganistani rahvusvahelisele sõjalisele operatsioonile.

Lippur liitub NATO jätkuoperatsiooniga Resolute Support Mission (RSM) ja hakkab tööle staabiülema abina. „NATO enam ei sõdi Afganistanis, vaid aitab kohalikke julgeolekujõude väljaõppe ja nõuandmisega,” selgitas Lippur.

Kuna Eesti alles alustas RSMi jätkuoperatsiooni staabis ametikoha mehitamisega, on Lippur esimene Eesti ohvitser, kes Afganistani peakorterisse sõidab. Afganistani põhjaosas teenib veel neli Eesti kaitseväelast.

Kaitseliidu Lääne maleva pealiku kohuseid täidab seni staabiülem major Jüri Bachman.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz