Valitsus ei toeta suursaartega ühenduse korraldamise andmist valdadele

BNS

Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas. Foto: Urmas Lauri


Hiiumaa liinil kurseeriv parvlaev Tiiu Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Valitsus annab tänasel istungil arvamuse Reformierakonna esitatud eelnõule, mis võimaldab Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa valdadel ise tegeleda parvlaeva-ning lennuliikluse korraldamisega, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul teeb valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada.

Riigikogu Reformierakonna fraktsioon algatas eelnõu, mis võimaldab Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa kohalikel omavalitsustel edaspidi ise tegeleda parvlaeva-ning lennuliikluse korraldamisega, edastas valitsuse pressiesindaja. Seaduse kohaselt korraldab alates tuleva aasta 1. jaanuarist maakonna- ja kaugliinidel sõitjatevedu parvlaeva ja lennukiga maanteeamet.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teeb valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada. Ministeeriumi hinnangul on tegemist riikliku ülesandega ja selle korraldamisega peaks riik jätkama, tagades kõigi osapoolte kaasatuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments