0

Nestor: vääritult käitunud Rõivas saab vaid ise ametist lahkuda

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Taavi Rõivas 2014. aastal Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul saab hiljutisel välisreisil Malaisias võõra naise suhtes vääritult käitunud riigikogu aseesimees Taavi Rõivas vaid ise ametist lahkuda, sest aseesimeeste umbusaldamise protseduuri pole ja riigikogu juhatuse valimised on kord aastas.

“Olen [Reformierakonna esimehe Hanno] Pevkuriga seda [Reformierakonna liikme Taavi Rõivase vääritut käitumist] arutanud ja eks nad omavahel vahetavad nüüd mõtteid,” ütles Nestor BNSile. “Meil pole umbusaldamise protseduuri. Ei saagi olla, sest me valime kord aastas riigikogu juhatust.”

Nestori sõnul toob vääritu käitumine kahju riigikogu mainele, ükskõik, kas vääritult käitub parlamendi lihtliige või juhatuse liige. “Kui saadikud mingi sellise jutumärkides kangelasteoga hakkama on saanud, olen ma ennegi pidanud kommentaare andma, kuigi mina pole neid tööle võtnud. Inimesed on nad valinud. Aga ma saan ka aru, et minu töökohustuste hulka käib selle kommentaari andmine. Ja ma olen ka varem andnud käitumissoovitusi, mida nad pole täitnud. [Martin Repinskiga kakelnud ja avarii põhjustanud] Dima Dmitrevile sai soovitatud tagasi astuda ja tegeleda oma maine küsimustega, aga ta ei teinud seda,” rääkis Nestor.

“Meil on Eestis üksikuid näiteid poliitikas, kus poliitikud on suutnud tagasi astuda,” rääkis Nestor. “Ma ei hakka siinkohal neid tublisi nimesid nimetama, igaüks võib meenutada, neid on päris mitmest erakonnast, kaasa arvatud ka Reformierakonnast. Tegelikult ei ole nad, ma arvan, pärast selliste sammude astumist inimesena midagi kaotanud. Mõned neist jätkavad poliitikas ja on edukad, nõned on valinud teise tee. Kahju, kui selliseid eksimusi ette tuleb, aga väärikaks peaksime kõik jääma – ole sa siis riigikogu liige või mitte.”

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ametliku delegatsiooni liikmed pidasid septembri lõpus Malaisias peo, kus kordasaadetut võib pehmelt öeldes nimetada ebaväärikaks, kirjutas tänane Eesti Päevaleht. Delegatsiooni kuulus ka riigikogu aseesimees Rõivas. Visiidist võttis osa ka Rõivase abikaasa Luisa, kes kattis enda kulud ise. Ajal, kui delegatsioon oli Malaisias, puhkas Luisa Balil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz