Galerii: soomlased tähistasid riigi 100. juubelit jumalateenistusega Puise ninal

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Pühapäeval tähistasid Tallinna ja Läänemaa soomlased Ridala vallas Puise ninal välijumalateenistusega Soome vabariigi 100. sünnipäeva.

Jumalateenistusest võttis osa suur bussitäis Tallinna soome koguduse liikmeid ja väiksem bussitäis Haapsalu soomlaste seltsi rahvast.

Jutluse pidasid Tallinna Soome Püha Peetruse koguduse õpetajad Hannele ja Markku Päiviö ja pidupäevakõne koguduse esimees Antti-Pekka Mustonen, kes loetles kümme verstaposti Soome ajaloost. Kümnes verstapost oli kiire majandusareng pärast II maailmasõda, mille eest „tuleb tänada“ Nõukogude Liitu, millele tuli maksta tohutuid reparatsioone.

Haapsalu Soome seltsi esinaise Eeva Kaarina Niemelä sõnul tuli mõte pidada Soome juubelivälijumalateenistus Puises jõulude ajal Haapsalus peetud soomekeelsel jõulujumalateenistusel.

Fotod: Arvo Tarmula

soomlased_puises_tarmula01 soomlased_puises_tarmula02 soomlased_puises_tarmula03 soomlased_puises_tarmula04 soomlased_puises_tarmula05 soomlased_puises_tarmula06 soomlased_puises_tarmula07 soomlased_puises_tarmula08 soomlased_puises_tarmula09 soomlased_puises_tarmula10 soomlased_puises_tarmula12 soomlased_puises_tarmula13 soomlased_puises_tarmula14

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Antti-Pekka Mustonen
6 aastat tagasi

Oli tõesti ilus üritus. Meile koguduse liigmedele oli see ka tore, mõnus suvereis. SUUR aitäh kõigile!

Markku O Päiviö
6 aastat tagasi

Juudi liturgia? Mingisugune on siis teie arvates täpselt juudi liturgia? Kas keskpunktis on Jeesus Kristus maailma päästjana..?? EELK Soome Püha Peetruse koguduses kasutakse Soome Evangeelse-Luterliku kiriku liturgiat. Kes saab niimoodi valesti juudi ja kristlaste liturgiat ühistada?? Loomulikult igaühele on tänases maailmas ka Eestis vaja religioonoskust meeles pidama. Koolis peaks sellisist asjadest rohkem ôpetama, tegelikult mis erinevust on kristiliku ja teiste usutunnistuste, konfessioonide vahel. Igatahes tänan küsimast!

selgituseks
6 aastat tagasi

Kas keegi oskab öelda miks peab juudivõimu liturgiaga soome iseseisvust tähistama ? Kui soome iseseisvus on allutataud juudi liturgiale ja saab läbi juudi liturgia väljendada siis ei saa soome iseseisvusest ju juttugi olla.