Laupäevast lõpeb laevaliiklus Tallinna-Helsingi suunal

BNS

Laevad Tallinna ja Helsingi vahel küll veel sõidavad, aga reisijaid on väheks jäänud. Liis Treimann / Äripäev / Scanpix Tallinki laevad sadamas. lt/: Foto: LIIS TREIMANN
Tallinna ja Helsingi vahel on laevapiletite müük ajutiselt peatatud. Foto: Liis Treimann / Äripäev / Scanpix

Laupäevast kuni 13. maini ei ole ajutiselt võimalik laevaga Tallinnast Helsingisse reisida, kaubavedu ja transiitreisid Soome kaudu Eestisse jätkuvad.

Soome valitsuse otsustas pikendada viiruse peatamiseks kehtestatud meetmeid 13. maini. Laevafirmadel soovitati selleks ajaperioodiks lõpetada piletimüük tavareisijatele Tallinnast Helsingisse ning Tallink, Viking Line ja Eckerö Line on sel suunal piletimüügi oma kodulehtedel peatanud.

Soome saavad endiselt siseneda vaid Soomes registreeritud elamisõigusega Eesti kodanikud, samuti saavad seda teha hädavajaliku teenuse osutajad. Kuid alates laupäevast on reisivõimalused Eesti-Soome vahel väga piiratud. Võimalus on lennata ning Finnair on kinnitanud, et hakkab lendama Tallinna ja Helsingi vahelt vastavalt nõudlusele.

Kõik transiitreisijad, kes soovivad kaugematest riikidest Soome kaudu Eestisse naasta, saavad seda teha. Tallink on näiteks kinnitanud, et autoga ja jalgsi reisijad võetakse Helsingist Tallinna suunal peale. Välisministeerium palub võtta juba asukohariigis lennukile minnes kaasa tõend, et reisija lõppsihtkoht on Eesti – näiteks laevapilet.

Neile, kes reisivad Helsingi-Tallinn-Helsingi suunal vältimatu töölkäimise tõttu ja kaubaveoks, peavad oma õigust reisida piiril tõendama. Neil reisijatel tuleb lisaks passile või ID-kaardile kaasas kanda ka reisi eesmärgi tõendamiseks asjakohast dokumenti, näiteks töölepingut. Lõpliku otsuse riiki lubamise kohta teeb Soome piirivalve.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments