Soomes võitsid valimised sotsiaaldemokraadid

Soome. Foto: scanpix
Soome. Foto: scanpix

Soomes olid eile parlamendivalimised, kus esikoha said äärmiselt napilt sotsiaaldemokraadid, teisele kohale jäi võimsa tulemuse teinud Põlissoomlaste partei. Valimisjaoskonnad suleti kell 20 ning häälte lugemine oli lõpuni ülipingeline, sest esimest ja teist kohta eraldas lõpuks vaid umbes 5000 häält, kirjutab ERR.

Ühelgi parteil ei õnnestunud pälvida 20-protsendilist toetust ja see tähendab, et võimukõnelused on tõenäoliselt väga keerulised. Peaminister Juha Sipilä Keskerakond sai tõsise hoobi – partei toetus kukkus viimase saja aasta halvimale tasemele.

Eelhääletusel osales 36,1 protsenti valijatest ehk rohkem kui 1,5 miljonit inimest.

Valimisaktiivsus oli 72 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Triibik
4 aastat tagasi

Tore,et sealne Ekre nii hea tulemuse ( teise koha)sai- ka soomlastel on mõistus koju tulnud ja paljud moslemite maaletoomist enam ei toeta. Aga üldiselt on nii neil kui meil suur probleem- lihtsalt ei viitsita end ka kord nelja aasta jooksul valimistele vedada. Aga pärast on just sellised kõige suuremad irisejad ja õpetajad.