0

Haapsalust startivale Muhu väina regatile on registreerunud 140 jahti

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Muhu väina  regatt Haapsalus (arvo tarmula) (42)

Muhu väina regatt. ARHIIV

Reedel algavale Muhu väina regatile on registreerunud 140 jahti, mis on läbi aegade suurim osalejate arv.

Esmaspäeval oli registreerunud 140 jahti, neist 34 on välismaalt – üks Soomest, kaks Leedust, 14 Lätist ja 17 Venemaalt, ütles BNS-ile regati infojuht Piret Salmistu. "Sellist hulka väliskülalisi pole regatil kunagi käinud. Paljud nendest on regatil käinud kümneid kordi ja kutsuvad igal aastal aina rohkem kaasmaalasi siia."

"Regatil osaleb üle 830 purjetaja, lisaks korraldajad ja kaldateenistused," sõnas Salmistu. "Pilt nii merel kui sadamates saab olema uhke."

Salmistu sõnul on 140 jahti ka piir ja korraldajad rohkem registreerujaid ei oota. "Kuna võistlusteade seab sellele reeglid, siis osalejaid ilmselt juurde ei tule," sõnas ta. "Lootsime juubeliregati puhul suuremat osavõttu, kuid 140 jahti on kahtlemata äärmiselt meeldiv üllatus – seda eriti välismaiste jahtide puhul."

7.-15. juulini toimuva A. Le Coq 60. Muhu väina regati sadamad sel aastal on Haapsalu, Kuivastu, Roomassaare, Kihnu, Pärnu ja Riia. Avastart antakse laupäeval Haapsalus. Registreerimise ja mõõtmisprotsessiga alustatakse erinevalt tavapärasest juba reedel. Ka esimese etapi start antakse laupäeval, mitte pühapäeval nagu tavaliselt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz