4

Algas Haapsalu katlamaja remont

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Katlamaja korsten Foto Kristjan Kosk

Foto: Kristjan Kosk

Haapsalu katlamajas algasid suured ümberehitustööd, mille tulemusena saab katlamaja kaasaegsemaks ja vähendatakse linna kõrgeima ehitise –  59 meetri kõrguse punastest tellistest korstna kõrgust 40 meetrini.

Haapsalu katlamaja omanik on AS Utilitas. „Kui katlamaja rekonstrueerimise põhjus kahe sõnaga kokku võtta, siis need on „toota efektiivsemalt“,“ selgitas Utilitase Haapsalu osakonna juhataja Rein Paju. „Ja säästa loodust ka.“

Tööde süda on uus suitsugaaside kondensaator. Selle paika saamisega kaasneb terve rida teisi töid alustades juurdeehitusest, ajutise korstna püstitamisest koos suitsukäikudega, mis on juba valminud, ja lõpetades haljastusega.

Katlamaja uuendustööd saavad plaani järgi valmis selle aasta novembris. Katlamaja rekonstrueerimisprojekti toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus 50 protsendi ulatuses projekti kogumaksumusest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uus
uus

katlamaja asukoht on gen.plaani järgi tööstuse tänaval

Just
Just

Memm on ise mutanteerunud….

mõistust
mõistust

Viime Kiltsi lennuvälja taha ja Sina mutt maksa uued trassid ja soojakao kinni? Ja kus see reostus praegusel ajal on?

Memm
Memm

Miks on katlamaja keset linna vaja? Säästab ümberkaudset ruumi, puuviljad on säilitamiskõlbmatud,pruuniplekilised,aedades on mutanteerunud, suured nälkjad ja teod.Pesu saab kuivama panna siis kui enne tuulesuunda vaatad.Tulevikku vaadates võiks katlamaja üle viia linnast välja,mõtlemist linnavalitsusele!!!

wpDiscuz