Salaalkohol tappis Vormsi mehe

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

politsei-symbolfoto-470x255

Esmaspäeva hommikul suri Läänemaa haiglas 57-aastane mees, kes toimetati sinna eelmisel õhtul tugevas joobeseisundis. Esialgsetel andmetel on tegemist metanooli mürgistusjuhtumiga. Politsei tuvastab võimalikku salaalkoholi müügikohta ja hoiatab inimesi kahtlast päritolu vägijookide eest.

11. juunil sai häirekeskus Vormsi vallast teate, et 57-aastasel mehel esinevad rasked alkoholijoobe tunnused ja ta vajab meedikute abi. Kiirabi toimetas mehe pühapäeva õhtul Läänemaa haiglasse erakorralise meditsiini osakonda, kus mees järgmise päeva varahommikul kahjuks suri.

Esmaspäeval toimetati sarnaste joobetunnustega Vormsilt haiglasse veel teinegi samas seltskonnas viibinud mees, kes seni haiglaravil viibib.

Politsei asus kohe selgitama juhtunu asjaolusid ning praeguseks on teada, et pühapäeval õhtul tarbisid kaks meest ja üks naine seni tuvastamata vedelikku.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Indrek Tohter sõnas, et tundmatut päritolu alkoholi ostes ja tarbides ei saa mitte kunagi kindel olla selle kvaliteedis, ohutuses tervisele ega tegelikult üldse selles, mis vedelikuga tegu on. „Vaid korrektselt maksumärgiga tähistatud alkohoolsete jookide puhul võib kindel olla, et tegemist pole muuks otstarbeks mõeldud vedelikega, mis võivad kaasa tuua pöördumatuid tervisekahjustusi või surma,“ sõnas Tohter.

Talituse juht kutsub üles kõiki, kel on infot võimalike salaalkoholi müüjate kohta anda sellest politseile teada hädaabinumbril 112.

Kõik juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus. Menetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vormsikas
6 aastat tagasi

kokkutulek oli küll, aga kohalik surnud mees ei olnud küll kuidagi sellega seotud. pigem naisterahvas

kas
6 aastat tagasi

seal polnud mitte päästjate kokkutulek

Pook
6 aastat tagasi

Mina koos sõpradega arvan, et viina ja õlle hinna tõus rikub meie tervist ja majandust. Odava alkoholiga on kõigil pead täis ja tervis korras, kuni hommikuni.

vormsikas
6 aastat tagasi

meil joodikuid teisigi, aga paistab et ülejäänud teavad vähemalt mida joovad, või peavad piiri.

Kõrvaltvaataja
6 aastat tagasi
Reply to  vormsikas

Kohalikud keemikud, mitte joodikud.

irwe
6 aastat tagasi

Ossi meetodid on töösse rakendunud – edaspidi sellised asjad juhtuvad sagedamini : ega ajaloost keegi ju ei õpi ( eriti sotsil.mukad )

Vandaal
6 aastat tagasi

Inimesi ei tapa õlu vaid vesi! Omaaegse vene filmi laul!

Hardi
6 aastat tagasi

PAHUR.Ära sa kunagi ennast ravi ja iialgi arsti juurde ära mine, sest siis on teada , mis sinuga kindlasti juhtub. Parem oleks sul ka metanool kätte saada….

Toomas
6 aastat tagasi

Ei tapa see alkohol (kas sala või mitte ) ise kedagi. Kui tahad juua siis pole pääsu kellelgi , tehku kampaaniaid ja maksu tõuse palju jõuab. Kui on soov ennast tappa siis seda ka tehakse.

Pahur
6 aastat tagasi

Kindel, et ikka salaalkohol tappis? Äkki raviti siin surnuks. Kipub juhtuma…