Valitsus pikendas öise alkoholimüügi keeldu kuu aja võrra

Haapsalu Taksi pubi oli ainus söögikoht, kus küsiti dokumenti mõlemalt testostu teinud noorelt. Pildil teenindaja Kristiina Pähn. Malle-Liisa Raigla
Alkoholimüügi piirang kehtib veel kuu aega. Pildil Haapsalu Taksi pubi teenindaja Kristiina Pähn. Malle-Liisa Raigla

Valitsus otsustas täna pikendada üleriigilise öise alkoholimüügi keeldu ühe kuu võrra, 24. novembrini.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on koroonaviiruse levik kehtivate piirangute abiga küll stabiliseerumas, kuid siiski pole oht möödas. Seetõttu peab valitsus põhjendatuks öise alkoholimüügi piiranguga jätkata.

Samuti peab valitsus tema sõnul oluliseks tugevdada järelevalvet, mida kohalikud omavalitsused ja teised kaasatud asutused piirangu täitmise üle teevad. Politsei- ja piirivalveamet on tuvastanud mitmeid viise, kuidas proovitakse piirangust kõrvale hoida. „Reeglid on mõeldud selleks, et kaitsta meie endi ja kõigi meie lähedaste tervist, ning neid tuleb täita. Piirangutest kõrvalehiilimisega anname nakkuse levikule vaid hoogu juurde,” ütles Ratas.

Peaminister lisas, et kui piirangust kõrvalehoidmine jätkub, siis on valitsus sunnitud kaaluma alkoholi müüvatele toitlustus- ja meelelahutusasutustele täiendavate piirangute seadmist. „Kuigi piirangust hoiavad kõrvale üksikud ettevõtjad, võib nende tegevusest tulenev mõju viiruse levikule ning teistele, seaduskuulekatele ettevõtjatele olla märkimisväärne,” lausus ta.

Üleriigiline alkoholimüügi piirang hakkas Eestis kehtima 25. septembril. Kuna koroonaviiruse üleriigilise leviku oht püsib endiselt kõrge, pikendas valitsus piirangu kehtivust kuu aja võrra, 24. novembrini (kaasa arvatud). Uuesti hindab valitsus piirangu vajadust vähemalt 10 päeva enne selle kehtivuse lõppu.

Piirang tähendab, et kella 00.00st kuni 10.00ni on alkoholimüük keelatud kõigis kohtades, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks restoranides, baarides ja ööklubides.

Alkoholimüügi piirang ei kehti rahvusvahelisel reisijateveol kasutatava õhusõiduki pardal, rahvusvahelise lennujaama julgestuspiirangu alal ja rahvusvahelise sadama reisiterminali ootealal pärast pardakontrolli väravaid asuvas müügikohas. Samuti ei kehti piirang majutusettevõtetes ööbivatele külastajatele majutusruumide minibaaride kasutamisel ja hommikusöögil.

Valitsus tugineb üleriigilise alkoholimüügi piirangu kehtestamisel nii terviseameti kui ka valitsust nõustava teadusnõukoja toetavale seisukohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Salliv liberaal
3 aastat tagasi

See natsi-valitsus tuleks vallandada! meie ei või mitte janusse surra!……. karnjäu!

Tobias
3 aastat tagasi

Müüa