0

Tervise arengu instituut kutsub võtma puhkust alkoholist

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Täna algas Tervise arengu instituudi (TAI) „Septembris ei joo“ kampaania, millega kutsutakse inimesi võtma septembrikuus puhkust alkoholist.

Mullu liitus aktsiooniga ligi 28 tuhat inimest. TAI ootab kõiki seni osalenuid alkoholivaba septembrit kordama ning loodetavasti uute liitujate abil püstitatakse ka uus osalejarekord.

Tänavuse kampaania moto on „Võta alkoholist puhkust!“. Aktsiooniga on kutsutud liituma kõik, olenemata sellest kui palju keegi alkoholi tarvitab. Alkoholist loobumine kasvõi lühiajaliselt tuleb kasuks kõigile. Kampaaniaga liitunuid aitab igapäevaste nõuannetega ning ergutab vastu pidama puhkusejuht, keda etendab noor näitleja Karolin Jürise.

Kuigi Eesti inimeste alkoholitarvitamine on aastatega oluliselt vähenenud, on see siiski laialt levinud norm. Kuu aega ilma alkoholita aitab mõista, millist rolli alkohol elus täidab. Alkoholivaba periood ei ole millestki loobumine, vaid millegi väärtusliku saamine – aina enam teaduslikke tõendeid räägib sellest, et ei ole olemas tervisele ohutut alkoholikogust. „Olenemata sellest, mida me oleme kuulnud või soovime uskuda, pole alkohol meie kehale hädavajalik aine ja selle puudumine ei tekita ühtegi probleemi,“ kommenteeris TAI alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel. „Andes endale puhkust alkoholist, teed kingituse enda vaimsele ja füüsilisele tervisele,“ lisas Sammel.

Puhkus alkoholist on lihtsam, kui seda teha ümbritsevate inimestega koos. Alkoholikultuuri kujundamises on roll kõigil, kes töötavad inimestega ja organisatsioonidega. Seepärast kutsub TAI üles ka tööandjaid aktsiooni toetama, et näidata eeskuju ja poolehoidu tervislikele eluviisidele. TAI on koostanud tööandjatele ka näpunäiteid, kuidas töötajatele toeks olla.

Kampaaniat „Septembris ei joo” rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest programmi „Kainem ja tervem Eesti” raames.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz