Täna algab kohus Edgar Savisaare üle

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Edgar Savisaar.

Edgar Savisaar astub kohtu ette. Foto: arhiiv

Harju maakohtus algab täna kohtuprotsess Keskerakonna endise juhi Edgar Savisaare, Keskerakonna, mitme poliitiku ja ettevõtjate üle, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Riigiprokuratuur süüdistab Savisaart Tallinna eelarvevahendite kasutamises enda ja Keskerakonna huvides ehk omastamises suures ulatuses, ametiisikuna ja grupis, samuti neljas altkäemaksu võtmise episoodis, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastu võtmises.

Keskerakond on süüdistuse saanud juriidilise isikuna. Savisaarele altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud ärimehed Aivar Tuulberg (55), Alexander Kofkin (76), Hillar Teder (54) ja Vello Kunman (65).

See, et Savisaarel (67) tuleb kohtu ette astuda, sai lõplikult selgeks juuni alguseks, kui kohtuarstlik ekspertiis leidis, et ametist tagandatud Tallinna linnapea on vaatamata oma kehvale tervisele siiski suuteline kohtuprotsessil osalema.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Arvatava ca 200 tuhandega tehtud arvatavate tehingute üle aga 150 miljardi rahapesu suhtes ollakse täiesti süüdimatud.
Tänapäeval on toodud mängu uus mõiste-sotsiaalne kasu mille toob mööda vuhisev Rayl Baltic tädi Maalile.Savisaare võib süüdi mõista arvatava sotsiaalse kahju tekitamises – ei lasknud teatud isikuid käsi riigi tasku liiga sügavale ajamast.