Juulist hakkab riik maksma lasterikka pere toetust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay

raha, euro, maksuamet, pension

Foto: arhiiv

Juulist hakkab sotsiaalkindlustusamet maksma kolme- ja enamlapselistele peredele lasterikka pere toetust, kokku on selliseid peresid 18 000, teatas BNS.

Perele, kus kasvab kolm kuni kuus last, makstakse 300 eurot ning perele, kus kasvab seitse ja rohkem last, makstakse 400 eurot kuus lisaks kehtivale lapsetoetusele. Kahe toetuse peale kokku saab näiteks kolme lapsega pere 1. juulist 500 eurot kuus ja seitsme lapsega pere saab igakuiselt 1000 eurot.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõuniku Merlin Looritsa sõnul uut taotlust lasterikka pere toetuse saamiseks esitada ei ole vaja. "Toetus lisandub perele väljamakstavatele toetustele automaatselt," ütles Loorits ning lisas, et selliseid peresid, kellele toetus automaatselt 7. juulil üle kantakse, on umbes 18 000.

"Perehüvitiste eesmärk on lapse kasvatamisega seotud kulude osaline katmine, seda makstakse vanemale, kes last igapäevaselt kasvatab. Näiteks peres, kus on 2 last ühisest abielust ja abikaasal on 1 laps eelmisest kooselust, siis see vanem, kellele täna maksame lapsetoetust, hakkab saama ka automaatselt lasterikka pere toetust," selgitas Loorits.

Erandiks on olukord, kus laps elab vanemate lahku mineku järgselt võrdselt kahes peres. Sellisel juhul lepivad vanemad kokku, millise pere koosseisus laps on.

Lasterikka pere toetusele on õigus ühel vanemal, eestkostjal või hooldajal, kelle peres kasvab kolm või enamat lapsetoetust saavat last. Toetust makstakse kuni lapse 16-aastaseks saamiseni või lapse õppimise korral kuni tema 19-aastaseks saamiseni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
hea
6 aastat tagasi

Tegelikult just lapse ülikooliaeg on väga kulukas, kahjuks see aeg on peretoetusest täielikult välja jäetud.