Galerii: Väiksel viigi ehitatakse “Luikede järve” jaoks lava

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Täna hakkas Ehto OÜ Väikse viigi ääres ehitama lava, millel saab toimuma Tšaikovski festivali üks erakordsemaid sündmusi.

Juuni lõpus toimub Haapsalus suurejooneline Tšaikovski festival ja esimese õhtu maasikaks on „Luikede järve” parimaist paladest koosnev balletietendus 30. juuni keskööl Väikesel viigil. See etendus tõotab minna Eesti balleti ajalukku, sest lava, millel Estonia baleriinid Tšaikovski maailmakuulsa balleti tippnumbreid esitavad, paikneb keset Väikest viiki.

Ehto OÜ alustas täna lava ehitusega.

Lava suurus on 10×10 meetrit. Haapsalu linna avalike suhete juht Tõnu Parbus ütles, et esialgu oli plaanis kasutada kohalikus ettevõttes Cipax toodetud pontoone, kuid need ei oleks andnud balletietenduse jaoks mõeldud lavale piisavat stabiilsust.
Nüüd pannakse lava alla suure läbimõõduga torud, mis on otstest suletud. "See lahendus peaks lava stabiilseks tegema. Lava nurkadesse pannakse jalad, millega lava põhja külge kinnitub," selgitas Parbus. 

"Lava saab teoks sponsorluskorras- Ehto OÜ poolt on materjal ja ehitus, Haapsalu veevärgilt elekter ja Cramo toetab aedadega," lisas Parbus.

Fotod: Arvo Tarmula

 

IMG_0346 IMG_0347 IMG_0348 IMG_0349 IMG_0351 IMG_0354 IMG_0355 IMG_0356

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis prügi
6 aastat tagasi

kuulge, kui seal tõesti on nähtav prügi, siis ruttu tegutsema, kelle töökohustus see on, kiirustage, et sel teemal ei oleks enam kellelgi võimalik hurjutada ja rikkuda suurejoonelise kultuuriürituse mõtet ja sisu.

piinlik
6 aastat tagasi

on lugeda siin neid mõningaid rumalaid , labaseid kommentaare.Kahju,kui mõni inimene on nii matsistunud ja zombistunud.
Ettevõtmine sellise suure ujuvlava ehituseks ja ainulaadne võimalus vee peal etendusest osa saada ja veel tasuta -suured tänud tegijatele,sügav lugupidamine kõigile, kes asjaga seotud. Kaunist ja sooja suve kõigile headele inimestele. Braavo Haapsalu.

uitaja
6 aastat tagasi

Millegipärast paigutati sinna lähedale Päikesepromenaadile prügisorteerimiskonteinerid. Prügi ja ballet üheskoos – see küll uhkust ei tekita.

Valge Daam
6 aastat tagasi

Kes peaosades on? Portugali pagulased?

nii+ongi
6 aastat tagasi

Peaasi, et ürituse ajal oleks hea ilm.

milline
6 aastat tagasi

erakordne sündmus meie Haapsalus, no see läheb suurte tähtedega ajalukku. Küll on tore,et leidub tegusaid ja ettevõtlikke inimesi ,kelle töö tulemusel me kõik rõõmu ja häid elamusi kogeme.