Kaitsevägi kutsub üles veteranipäeval riigilippu heiskama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti lipp. Foto: Arvo Tarmula

Eesti lipp

Kaitsevägi kutsub kõiki inimesi üles heiskama pühapäeval, 23. aprillil riigilipud, et näidata oma toetust kaitseväe ja kaitseliidu veteranidele.

23. aprillil tähistab Eesti viiendat korda veteranipäeva. Veteranipäevaga täname ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi.

Üle-eelmisest aastast on veteranipäev ka ametlik lipupäev. Eestis on 15 lipupäeva ning lipupäevadeks on ka riigikogu, kohaliku omavalitsuse volikogu ja Euroopa Parlamendi valimise või rahvahääletuse toimumise päev. Lisaks võib Eesti lipu heisata isiklikel ja kogukondlikel tähtpäevadel.

Veteranipäeva naelaks on õhtune heategevuslik kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Ziggy Wild, Ruslana, United States Army Europe Soldiers Chorus ja kaitseväe orkestri ajateenijate bänd.

Kaitseväe ja kaitseliidu veteranide hulka kuulub 2800 inimest. Kaitseväelased on välisoperatsioonidel osalenud alates 1995. aastast ning teeninud Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel, Vahemerel ja Kesk-Aafrika Vabariigis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments