Reformierakonna Haapsalu piirkonnaorganisatsiooni uus juht jäi valimata

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lauri Luik

Lauri Luik. Foto: Urmas Lauri

Eelmisel reedel toimus Reformierakonna Haapsalu ja Ridala piirkonna koosolek, mille üheks põhipunktiks oli piirkondade liitmine ja erakonna valimisnimekirja koostamine.

„Tulenevalt haldusreformiga kaasnevatest muutustest otsustasime liita Haapsalu ja Ridala piirkonnaorganisatsioonid ning moodustada Reformierakonna Haapsalu piirkonnaorganisatsiooni,“ ütles Reformierakonna Läänemaa maakonnaorganisatsiooni juht Lauri Luik. „Plaanis oli valida ka uus juhatus ja esimees, kuid kuna praegust esimeest Urmas Suklest koosolekul ei viibinud, otsustati valimised edasi lükata,“ selgitas Luik.
Seniks jätkab piirkonna juhtimist Urmas Sukles.

Suklese puudumise tõttu ei langetatud ka kohalike valimistega seotud otsuseid.
Urmas Sukles viibib 24.-31. märtsini USAs.

„Ootame Urmase ära,“ kostis Luik vastuseks küsimusele, millal juhatus ja erakonna valimisnimekirja uus esinumber ära otsustatakse. „Tahaks võimalikult kiirelt edasi liikuda.“

Jaanuaris tuli reformierakondlasest Haapsalu linnapea Urmas Sukles välja enamikule ootamatu avaldusega – kandideerida omavalitsuse volikogu valimistel mitte Reformierakonna, vaid enda nimekirjaga. Sukles põhjendas oma otsust sellega, et kitsas parteipoliitika ei ole tema hinnangul tulevasele Suur-Haapsalu linnale parim valik. Ka rõhutas ta, et mitmed aktiivsed inimesed, kel oleks soovi ja võimet linna juhtimises osaleda, ei taha Reformierakonna nimekirjas kandideerimisest kuuldagi, sest on oravaparteis pettunud.

Haapsalu volikogu Reformierakonna tiiva liikmed kinnitasid jaanuari keskel, et toetavad linnapea Urmas Suklese plaani minna sügisel kohalikele valimistele oma nimekirjaga.

Veebruari alguses käis Reformierakonna esimees Hanno Pevkur Haapsalus, kus ta kohtus ka Suklesega, kuid Pevkuril ei õnnestunud veenda teda erakonna nimekirjas kandideerima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments