Naastrehvidega tohib sõita aprilli lõpuni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rehvivahetus Tradilo teeninduses Foto: Arvo Tarmula

Rehvivahetus Tradilo teeninduses Foto: Arvo Tarmula

Rehvivahetus Tradilo autoteeninduses. Foto: Arvo Tarmula

Talverehvide kohustuslik kasutusaeg küll lõppenud, kuid talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes võib naastrehve kasutada 30. aprillini. Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane sõnul eraldi korraldust rehvide vahetuseks keegi ei anna ja rehvide vahetamise otsuse teeb iga juht ise oma igapäevase teekonna põhjal.

"Ilm on kevadine ja suurem lumi läinud. Rehvivahetusele peaks mõtlema, kuid arvestada tuleb, et ilmaprognooside kohaselt võib mõnel päeval tulla veel nii lund kui ka lörtsi. Kui sõidetakse pikki vahemaid või liigeldakse igapäevaselt mööda väiksemaid teid, siis ei pea veel kiirustama," märkis Vane.

Need inimesed, kes elavad ja liiguvad linnas või linna lähedal ning ei läbi igapäevaselt pikki vahemaid, võiksid Vane sõnul juba rehvivahetusele mõtlema hakata.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe lisas, et rehvivahetus võiks toimuda siis, kui õhutemperatuurid on püsivalt plusspoolel. "Soovitan juba praegu üle vaadata suverehvid ning kui nende mustrisügavusest jääb vajaka, tuleb minna uute järele," ütles Tikerpe.

Suverehv hoiab sõidukit kõige paremini teel, kui mustrijääk on vähemalt kaks millimeetrit. "Rehve ostes ei tohiks mõelda raha säästmisele, sest sõidukit ühendavad teega ainult rehvid," rõhutas Tikerpe.

Naastrehvide kasutusaeg on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega.

Määruse kohaselt on naastrehve lubatud kasutada kuni 31. märtsini, kuid erandina talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral kuni 30. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
7 aastat tagasi

Naelkummide ragin käib närvidele, eriti hommikul enne kümmet. Krt ei saa kiiresti eemale ka liikuda sest kargud rsk segavad.

Arvos
7 aastat tagasi

Jälle mingi lammas on otsustanud teede lõhkumise kasuks. Ka jaanipäeval võib miinuskraad korraks öösel tulla, sõidaks siis juba järgmise talveni naeltaga igaks juhuks?