Pühapäevast võib naasterehve kasutada

Lääne Elu

info@le.ee

Naastrehv. Foto: Urmas Lauri
Naastrehv. Foto: Urmas Lauri

Alates pühapäevast, 15. oktoobrist on lubatud sõidukitel talverehve kasutada ja alates 1. detsembrist on need kohustuslikud. Lamellrehvidega võib sõita aastaringselt.

Kui liigeldakse päevasel ajal ja peamiselt linnades või suurtel maanteedel, siis ei tasu rehvivahetusega ka liigselt venitada. Kuigi päevased õhutemperatuurid võivad olla plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, püsib öiste külmakraadide tõttu libeduse oht.

„Seepärast soovitame arvestada, kui palju, mis ajal ja millistel teedel sõidetakse. Kui tuleb sõita pikki vahemaid erinevat liiki teedel, sageli varahommikul või hilistel öötundidel, siis ei tasub rehvivahetusega oodata,“ selgitas Transpordiameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra. „Libedal teel suverehvidega sõites seame ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu,“ lisas ta.

Mida paremad on rehvid, seda kindlamalt püsib auto teel. Talverehvide puhul on oluline meeles pidada, et talverehvi mustri jääksügavus peab olema suurem kui 3 mm.

Talverehve võib Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vatt?
6 kuud tagasi

Mis võib!? Soovitus sama ameti poolt oli juba mitu päeva tagasi ju. Tehisintellekt postitab vist järjest ilma mõtlemata

Arvos
6 kuud tagasi

31 novembrini võib suverehve kasutada.

Arvos
6 kuud tagasi
Reply to  Arvos

Kurja küll. Novembris on 30 päeva 😀

lõmpskruu
6 kuud tagasi

Mõistlik siiski külmad ära oodata.

just
6 kuud tagasi
Reply to  lõmpskruu

jah, et talv ikka üllataks. :)))

Totu
6 kuud tagasi
Reply to  just

Juba all, kindlam tunne kohe!