0

Lasteraamatupäeval tuleb Haapsallu külla Kadri Hinrikus

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kadri_Hinrikus Foto: erakoguKadri Hinrikus. Foto: erakogu

Laupäeval, 1. aprillil tuleb rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul Haapsalu lasteraamatukogusse külla lastekirjanik Kadri Hinrikus.

Paljudele on Tallinna Pedagoogika Ülikooli näitejuhtimise eriala lõpetanud Hinrikus ehk rohkem tuttav ETV ekraanilt, kus ta on uudistesaate „Aktuaalne Kaamera“ uudisteankur. Lastekirjandusse tuli Hinrikus mälestusraamatutega „Miia ja Friida“ (2008) ja „Kui emad olid väiksed“ (2009), mis mõlemad said sooja vastuvõtu osaliseks. Kriitika tähelepanu pälvis ka tema realistlik jutustus „Et head haldjad sind hoiaksid“.
Hinrikus on kirjutanud ka pildi- ja mudilasraamatuid ning metsaelust pajatava „Põmmu, Podsu ja teised sõbrad“.

Ühtlasi astuvad Haapsalu lasteraamatukogus 1. aprillil kahe etendusega üles ka Haapsalu Noorte Huvikeskuse loovus- ja draamaringi õpilased Anne Suislepa ja Triin Reemanni juhendamisel.

Laupäeval loetakse ette ka lasteraamatupäeva sõnum, mille seekord saatis maailma lastele IBBY (Rahvusvaheline Noorsookirjanduse Nõukogu) Venemaa sektsioon. Sõnumi kirjutas lastekirjanik ja ajakirjanik Sergei Mahhotin ja see kannab pealkirja „Kasva koos raamatuga“.

Üritus algab Haapsalu lasteraamatukogus (Wiedemanni 11) 1. aprillil kell 11.00 ning on kõigile osalejatele tasuta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz